MVLC: Egyet megérdemeltek volna

Akt.:
Egy hazai gól a vendégek hálójában
Egy hazai gól a vendégek hálójában - © Fotó: Vajda János
Miskolc – A Ferencvárossal játszott szombaton pályaválasztóként a PannErgy-MVLC pólócsapata.

A férfi OB I felsőházi (1–8. hely) rájátszásának 3. fordulójában hazai találkozót vívott a miskolci együttes a hétvégén.

A PannErgy-MVLC vendége az a Ferencváros volt, amelyet korábban ugyan meg tudott szorítani valamelyest (úgy a honi MK-ban, a bajnokságban, vagy mint a nemzetközi sorozatban, az Európa Kupában, ahol bő egy éve egymás ellen elődöntőztek), de legyőznie, vagy pontot szereznie tőle eddig nem sikerült.

Heroikus befordulás

Az első támadásba itt is, ott is hiba csúszott, aztán technikai probléma miatt állt a mérkőzés. Vadovics a bal felső sarokba bombázott miután lejárt már az emberelőny (1–0), majd Csoma védett kettőt. A vendégek ászát, Varga D.-t hol Nagy Á., hol Vadovics fogta, kellett a szoros őrizet a világklasszis ellen. Védések, blokkok, eladott/szerzett labdák jöttek, de a kapufa is ,,játszott”, majd Varga D. egyenlített, akkor éppen egy méterre volt tőle a védője (1–1). Az már ekkor is látható volt, hogy komoly energiákat tettek bele a csatába a játékosok, nem voltak könnyű párharcok a medencében.

Fotó: Vajda János ©

A második negyedben Stojanovic és Kállay célzott remekül (2–2), aztán Vadovics a lécet lőtte telibe. Younger megpattanó kísérlete után landolt a labda a hazai kapuban (2–3), Pohl pedig a jobb sarkot választotta (2–4). Láthatóan komolyan rákészült lélekben (is) az MVLC az ütközetre, ezt Misic heroikus center befordulása és lelátói éljenzést kiváltó gólja mutatta (3–4). Kettős emberelőnyben Varga D. írta át megint az állást (3–5), de a miskolciakban volt spiritusz, amely Bowen büntetőgóljában, és az amerikai légiós akció találatában testesedett meg (5–5).

Kettőre, aztán egyre

Jaksic és Bedő játszott el egy páros ,,fogdmeget” a harmadik menet nyitányaként, aztán Gárdonyi védett. Hornyák kapufáját Lőrincz szép gólja követte (6–5), ám az olimpiai bajnok Varga D.-nek nem okozott bevágni egy ötöst (6–6). Bedő is kiharcolt egy büntetőt csapatának, Bowen gondolatát nem tudta kiolvasni az FTC hálóőre (7–6). Két egymás utáni fórt kihasznált a Ferencváros, Kállay, valamint Vámos (7–8), a zöld-fehérek nagyon keményen védekeztek minden miskolcival szemben. Rossz bejátszás miatt úszott el egy MVLC-előny, a másik oldalon viszont Vámos az üres kapuba lőhetett egy hazai meg nem értés után (7–9).

A legjobbkor

A közönség házigazda része élvezte a mérkőzést, hogy Misicék partiban vannak, bár Varga D. újbóli értékesített ötméterese (amelyhez a hazai kapus hozzáért), illetőleg Younger találatát követően eldőlni látszott a meccs (7–11). Bowen tüzelt a következő PannErgy-akciónál, a labda a képzeletbeli gólvonalra pattant, onnan ki, viszont maradt a játékszer a borsodiaknál, és Bowen másodszorra nem hibázott (8–11). Varga D. ejtésénél Nagy Á. tisztázott kapusa helyett, ezt követően Vadovics két-, Bowen egytalálatnyira csökkentette a hátrányt (10–11).

Fotó: Vajda János ©

Ezzel a záró bő két perc is nyílt maradt, Vámos a Ferencváros szempontjából a legjobbkor dobott gólt (10–12). Az MVLC-nél – amelynél már Mizsei védett – Nagy Á.-ban is volt vállalkozó kedv, és jól tette (11–12). 22,7 másodperc volt hátra, az FTC húzta az időt, úszkálgattak a labdával vagy passzoltak, 2,4 mp-cel a vége előtt páros kiállítás következett (Bowen és S. Mitrovic). Mizseinél volt a labda, előre dobta, hátha beleér valaki társ, de ez senkinek sem sikerült. Ugyan a Ferencváros győzött, de az MVLC aznapi formája, akarata, játéka alapján minimum az egy pontot megérdemelte volna.

MI


Vízilabda: jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – FTC-Telekom 11–12 (1–1, 4–4, 2–4, 4–3)

Miskolc, 300 néző. V: Csanádi, Marnitz.

MVLC: Csoma – Banicevic (–), Nagy Á. (1),Vadovics (2),Bedő (–), Lőrincz (1), Stojanovic (1). Csere: Mizsei (kapus), Bowen (5), Misic (1), Milicic (–), Hornyák (–),Szőke (–). Vezetőedző: dr. Sike József.

Ferencváros: Gárdonyi – Younger (2),Varga D. (4),Jaksic (–), Német T.(–), Vámos (3),Sedlmayer (–). Csere: Kállay (2),Nikic (–), Jansik Sz. (–),S. Mitrovic(–), Pohl (1),Gór–Nagy (–). Vezetőedző: Varga Zsolt.

Gól/emberelőnyből: 1/15, ill. 5/15

Gól/ötméteresből: 2/2, ill. 2/2

Dr. Sike József: – Büszke vagyok a csapatomra, a bombaerős Ferencváros ellen remek mérkőzést játszottunk. Érdekes volt a mérkőzés, indulatokat keltett, egyszerűen ilyenné vált a vízilabda. Ma fizikálisan fel tudtuk venni a harcot a Ferencvárossal, amely egyébként ennyivel biztosan jobb tőlünk. Gratulálok a játékosoknak, jó meccs volt, melyből tanulhat mind a két csapat.

Varga Zsolt: – Rendkívül nehéz, fárasztó és küzdelmes találkozót vívtunk. A miskolciak kifejezetten jól pólóztak, és sorra kihasználták a helyzeteiket. Végig szoros volt a meccs, akár más eredmény is születhetett volna. Sikerült győznünk,ám elgondolkoztató, hogy túlságosan sok gólt kaptunk. Ezt a problémát és az elkövetett hibákat mindenképpen orvosolni kell.