MVLC: “Egyelőre egy női ritmikus gimnasztika csapat vagyunk”

Akt.:
Nagyobb agresszivitást vár el az edző, dr. Sike József
Nagyobb agresszivitást vár el az edző, dr. Sike József
Miskolc – Az edző dicséri játékosai munkáját, hozzáállását, ám hiányolja az agresszivitást.

Immár nyolcadik hetébe lépett az OB I-es Pann­Ergy-MVLC férfi vízilabdacsapatának felkészülése. Dr. Sike József edző együttese nem töltötte tétlenül az elmúlt napokat, hiszen Jakabék augusztus 11-én egy amerikai egyetemi csapattal (Pepperdine University) játszottak edzőmeccset Miskolcon, aztán augusztus 13-án Budapesten kétszer is megküzdöttek a magyar junior válogatottal, igaz, itt öt az öt elleni felállásban. Augusztus 17. és 22. között Szentesen edzőtáborozott a gárda, ahol többször is vízbe szálltak az ugyancsak élvonalbeli házigazdákkal szemben.

– Az Egyesült Államokból érkezett csapatot hét találattal vertük, a honi junioroktól kétszer három góllal kikaptunk, de a fiatalokkal vívott meccsek azért különbözőek voltak, hiszen öt az öt ellen küzdeni másabb, mint hat a hat ellen – fogalmazott lapunknak dr. Sike József, aki így folytatta: – Szentesen nem számoltuk a gólokat, az eredményt, direkt, hogy ne az domborodjon már most ki, hogy mi egyébként riválisok vagyunk, leszünk a bajnokságban. Arra mentünk rá mi is, ők is, hogy mindketten építgessük a saját csapatunkat, hogy a játékosaink ismerkedjenek egymással, például addig mehetett az emberelőny, amíg gól nem született.

Kragujevacban, Cegléden

A tavalyi OB I/B-s bajnok a héten hazai környezetben dolgozik, egy felkészülési találkozó van betervezve, idegenbe, a Debrecen ellen, amelynek pontos időpontja egyelőre nem ismert.

– Augusztus 26-án járt nálunk a DVSE két mérkőzés erejéig, míg másnap mi ruccantunk át hozzájuk – folytatta dr. Sike József. – Ez a két nap alatti három meccs rendkívül hasznos volt, már csak azért is, mert a Debrecen keményen beerősített. Ők a másik csoportba nyertek besorolást a bajnokságban, a végén szerintem benne lesznek a legjobb nyolcban. A jövő héten, szeptember 8-án Kragujevacba utazunk, ahol három nap kétkapuzni fogunk a Bajnokok Ligájára készülő Radnicskivel. Hazafelé részt veszünk a szeptember 11–12-én esedékes ceglédi villámtornán, ahol még a Tatabánya, a KSI, illetve a házigazda lesz a résztvevő. A felkészülés utolsó hetére az a tervünk, hogy tudjunk még kétkapuzni az első ellenfelünkhöz, az Egerhez hasonló kaliberű csapattal, vagy az OSC-vel, vagy a Ferenc­várossal.

A ketrecharcban

A tények, adatok elhangzása után azt kérdeztük az edzőtől, hogyan megy az együttes „egybegyúrása”, milyennek ítéli meg a játékosok munkáját.

– Egyelőre olyanok vagyunk, mint egy női ritmikus gimnasztika csapat – válaszolta dr. Sike József. – Komolyan mondom, ilyen jól edző csapatom, társaságom még sosem volt, viszont pillanatnyilag nem érzem a megfelelő agresszivitást. A felkészülés utolsó heteiben ezért a hangsúly nem is az összeszoktatáson lesz, hanem ennek a hozzáállásnak az elérésén, hiszen az első osztályban olyan keménység van, mint amilyet a ketrecharcban látni. Most ott tartunk, hogy jók vagyunk játékban, de elnézést kérünk, hogy bejöhetünk a vízbe… Ha az agresszivitást nézzük, abban most a tizenhatodik helyen állunk, de fel kell jönnünk minimum öt-hat helyet, mert a mai póló már nem is vízilabda, hanem vízirögbi.

– Molnár István –


A másodikban már lát esélyt

Amint az ismert, pár nappal az elkészült csoportbeosztás után – a borsodiak beadványának helyt adva – a szövetségben újrasorsolták az utolsó két kalapot, a benne lévő együttesekkel, és így a PannErgy-MVLC ellenfele nem az előzetesen „behúzott” Pécs, hanem a Tatabánya lett az A csoportban. Mindez megváltoztatta a programot is, a miskolciak így nem Szolnokon, hanem Egerben kezdik a pontvadászatot.

– Ez a tény a felkészülés menetén semmit sem módosított – mondta ehhez dr. Sike József. – Tudjuk, milyen szintet képvisel a Szolnok, és milyet az Eger, az első mérkőzés után az lesz a munkánk, hogy feldolgozzuk az első történelmi mérkőzést, a vereséget. Az első verzió szerint a második fordulóban mentünk volna Egerbe, az újrasorsolást követően azonban Kaposvárott lesz a második mérkőzésünk, így azért picit más, érzek picike tüzet, lehetőséget, ha eredményt akarunk elérni, márpedig akarunk, akkor Somogyban meg kell mutatni azokat a bizonyos körmöket, még akkor is, ha papíron erősebb tőlünk a Kaposvár.

hirdetés


hirdet�s