MVLC: Egy ponttal hétre léptek

MVLC: Egy ponttal hétre léptek
Szombaton idegenben játszott a PannErgy-MVLC OB I-es férfi vízilabda csapata.

Az élvonalbeli pontvadászat A csoportjának 4. fordulójában ,,házon kívül” szállt vízbe a borsodi alakulat, amely két korábbi idegenbeli meccséből egyet elveszített (Egerben), egyet pedig megnyert (Kaposváron). Az első negyedben a vendéglátók szerezték meg a vezetést, méghozzá Sekulic, aki akció-faultos gólt ért el, öt méteren kívülről, szabaddobásból. A miskolciak Milicic révén egalizáltak, amelyre Nagy M. tudott még válaszolni a nyitó felvonásban, aki előnyből küldte a játékszert a látogatók kapusa, Valics mögé. A küzdelem dominált, helyzetek még adódtak, de a kisszünetig már nem változott az eredmény. A második negyedben Milicic ,,hozta” a 2-2-t akció-centergóllal, ám Sekulic jól használt ki egy emberfórt. Azonban sokáig nem örülhetett a Szentes, mert Jakab D. átlövésből rezegtette meg a hazai hálójukat. Aztán az összecsapás folyamán első alkalommal vezetett az MVLC, Hornyák előnyből tudott pontos lenni (3-4). Viszont a nagyszünetig semmi sem dőlt el, ugyanis Vörös – egy hasonló játékhelyzetből – egyenlített.

Kettőt vágott a légiós

A hosszú pihenőt követően ismét a miskolciak egyik szerb légiósának, Milicicnek a percei következtek: két akcióból elért találatával a PannErgy megugrott a Lukács-gárdától (4-6). Viszont ezen a ponton visszakapaszkodott a Szentes, Vörös és Sekulic 6-6-ra módosította az állást. A gólgyártásba beszállt a vendégek egyik centere, Hegedűs is, de az újabb fórt nem hagyta ki a Valdor Vörösnek köszönhetően, vagyis az utolsó menet előtt még mindig ikszre álltak a felek (7-7). A befejező negyedben Nagy M. érte el a nyolcadik ,,dugót”, de Petkovic is bemutatkozott Lazicnak. Ezen felvonásban a hajrára maradt még két gól: 47 másodperccel a végső dudaszót megelőzően Somlai vágta be a kilencedik miskolci gólt, de 21 másodperccel később Somogyi fórból egyenlített (9-9).
A miskolciak így ikszeltek az előző OB I-es bajnokság 11. helyezettjének otthonában, elmondhatják magukról, hogy három forduló óta veretlenek és újoncként hét pontjuk van. Szombaton este meg volt a megfelelő harcos hozzáállás, miként korábban is, ám ezúttal gyengébben ment az emberelőnyök kihasználása, Jakabék támadásban pontatlanabbak voltak, mint az ezt megelőző találkozókon.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Valdor Szentes – PannErgy-Miskolci VLC
9-9 (2-1, 2-3, 3-3, 2-2)

Szentes, 300 néző. V.: Petik, Csanádi.

Valdor Szentes: Lazic – Vörös (3), Weszelovszky (-), Latinovic (-), Sekulic (3), Somogyi (1), Nagy M. (2). Csere: Kókai (-), Lukács (-), Hegedűs B. (-), Werner (-), Maklári (-). Vezetőedző: Lukács Dénes.
PannErgy-MVLC: Valics – Hornyák (1), Kovács Z. (-), Somlai (1), Jakab D. (1), Milicic (4), Petkovic (1). Csere: Bendes (k), Tóth M. (-), Kerschbaum (-), Hegedűs I. (1), Gros (-), Njegovan (-), Takács (-). Vezetőedző: dr. Sike József.
Gól/emberelőnyből: 12/5 illetve 9/3.
Gól/büntetőből: 0 illetve 0.

Lukács Dénes: – A játék alapján igazságos döntetlen született. Jó mérkőzés volt, talán néhány tévés meccstől is jobb. Ezzel a döntetlennel továbbra is esélyesek vagyunk a csoportban a negyedik helyre.
dr. Sike József: – Küzdelmes mérkőzés volt, benne volt az is, hogy nyerünk és az is, hogy kikapunk, végül igazságos döntetlen született. Ha valaki azt mondja nekünk a meccs elején, hogy ikszelünk, aláírtam volna, telhetetlen semmiképpen sem akarok lenni.