MVLC: Egy ,,kitehető” eredmény

Bár továbbra is az FTC az esélyes, szoros visszavágó lehet a vasárnapi
Bár továbbra is az FTC az esélyes, szoros visszavágó lehet a vasárnapi - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A Magyar Kupa negyed­döntőjének első felvonását tegnap este idegenben vívta az MVLC.

A tavaly is negyeddöntős miskolciak ezúttal sem voltak szerencsések: hiszen amíg egy évvel ezelőtt az egyik honi ,,sztárgárdát”, a ZF Egert kapták a sorsolás folyamán, úgy most egy másik bombaerős alakulatot, a Ferencvárost. Az esélyek tehát egyértelműen a népligetiek felé billentek, de dr. Sike József úgy vezényelte medencébe csapatát, hogy a játékosok tegyenek meg mindent a minél jobb eredmény elérése érdekében. A jegyzőkönyvben – a 15 fős keretből – ezúttal Jakab nem volt megtalálható vendégoldalon.

Formában Varga Dénes

Vadovics akcióból nyitotta a gólok sorát, amire 40 másodperc után Jansik válaszolt (1-1). Az MVLC jól, bátran beleállt a meccsbe, ami azt hozta, hogy ismét vezetést szereztek, mégpedig Halek (1-2). A védekezés is működött, de azért Varga Dénes emberelőnyben nem hibázott (2-2). Fórt rontott a PannErgy, nyílván Mitrovic büntetett a másik oldalon (3-2). Kilenc lövésnél járt ekkor a vendéggárda, vagyis a hatékonyságon akadt mit javítani. Az utolsó percben Manhercz is betalált (4-2), majd még egy fővárosi fór kimaradt.

Fotó: ÉM-archív Fotó: ÉM-archív ©

A második negyedet remekül kezdte a miskolci együttes: Sánta előnyből lőtt gólt, aztán Bowen értékesítette a találkozó első büntetőjét (4-4). Varga Dénes ,,alakított” 5-4-re, Misic centerből nem tudott betalálni. Aztán ismét Varga Dénes jött, büntetőből érte el harmadik ,,dugóját”, akcióból a negyediket (7-4). Második ötösét is megkapta a látogató, Bowen belőtte (7-5), de folytatódott a Varga Dénes parádé (8-5).

Ikszre végeztek

A nagyszünetet követően Bowen hozta közelebb az MVLC-t (8-6), majd miután 3 perc lepergett a harmadik felvonásból, Sánta megúszásból még szűkebbre zárta az ollót (8-7). Vámos gyorsan, szabaddobásból hűtötte le a borsodiakat (9-7), aztán Nikic emberelőnyből (10-7), kevéssel később ugyanő centerből (11-7). Vadovics ,,akciózott” pontosan (11-8), a Ferencváros kapott előnyt, de az időkérés után nem jött be nekik az, amit akartak – és a maradék 8 másodperc alatt a Miskolcnak sem, így ez a menet döntetlen lett.

A negyedik negyedben Német zörgetett borsodi hálót (12-8), míg előtte Bowen ötösét védte Gárdonyi. A másik kapunál is adódott egy ilyen lehetőség, de Mitrovic büntetőjét hárította Csoma. A Ferencváros 30, az MVLC 28 próbálkozásnál tartott, ám az állás maradt, így fordultak a felek az utolsó két percre. Majdnem így is ért véget a csata, de 2 mp-cel a befejezés előtt Misic (fórban) még faragott a hátrányon (12-9), amely így nagyjából annyi lett, mint amennyivel előzetesen kalkuláltak a jól harcoló vendégek.

A visszavágót vasárnap 16 órától rendezik Miskolcon, a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

– ÉM-MI –


Jegyzőkönyv

Ferencváros-PQS Waterpolo – PannErgy-Miskolci VLC
12-9 (4-2, 4-3, 3-3, 1-1)

Budapest, 300 néző. V.: Marjay, Marnitz.

Ferencváros: Gárdonyi – Vámos (1), Szirányi (-), Varga Dániel (-), Varga Dénes (5), Jansik (1), Mitrovic (1). Csere: Manhercz (1), Nikic (2), Pohl (-), Sedlmayer (-), Madaras (-), Német (1). Vezetőedző: Varga Zsolt.

PannErgy-MVLC: Csoma – Dőry (-), Hornyák (-), Bowen (3), Vadovics (2), Milicic (-), Halek (1). Csere: Berta (-), Sánta (2), Misic (1), Lukács (-), Nagy Á. (-), Kuzmenko (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 3/9, ill. 2/6

Gól/büntetőből: 1/2, ill. 2/3