MVLC: Egy hónap kihagyás után visszatérhet

Akt.:
Az esélyek az MVLC (fehér sapkában) mellett szólnak
Az esélyek az MVLC (fehér sapkában) mellett szólnak - © Fotó: ÉM
Miskolc – Szombaton 19 órától a Contitech Szeged lesz az OB I-es miskolci vízilabda csapat ellenfele a ,,Keményben”.

A PannErgy-MVLC együttese legutóbb az orosz Volgográd ellen játszott meccset november 8-án, az Európa Kupában, a bajnokságban viszont november 4-et követően száll vízbe ismét a társaság. A B-csoportban az alapszakasz első körének utolsó, hetedik csatája vár Misicsékre, amelyen kötelező lenne begyűjteni a 3 pontot.

– Igen, hiszen az eddig 0 pontos Szegedet fogadjuk. A cél a felsőházba, az első négybe való bejutás, bennmaradás, úgyhogy ezt a meccset, a jelenlegi erőviszonyok alapján, biztosan kell hoznunk – fogalmazott lapunknak dr. Sike József, a miskolciak szakvezetője, aki a Tisza-partiakról még a következőket mondta:

– Ellenfelünk a közelmúltban többször volt bronzérmes az OB I-ben, nyert Magyar Kupát, illetve 2009-ben LEN Kupát. Vagyis nagyon szép a múltja, ezért sajnáljuk, hogy a nyáron 12 ember eligazolt tőlük, és kénytelenek OB I/B-s kerettel csinálni az első osztályt. Ami történt, az az ő belügyük, mi csak annyit tehetünk hozzá: a magyar pólós társadalomnak nem lenne jó, ha elveszítené Szegedet, a város az OB I-et…

A kassaiakkal

A vezetőedző ezután arról beszélt, hogy az utóbbi napokban más munkát végeztek, mint korábban, olyat, amelynek az eredménye – reményei szerint – a jövő szerdán sorra kerülő, Pécs elleni, szintén hazai összecsapáson látszódik majd igazán. Az MVLC csütörtökön két, kétkapus edzést tartott a szlovák Hornets Kosice alakulatával.

– A Hornets körülbelül azonos szinten van a Szegeddel, ezért hasznos volt ez az összejövetel – szögezte le dr. Sike József, hozzátéve: – Aztán ami lényeges, hogy az október 13-i, Verona elleni, franciaországi Európa Kupa találkozón szemsérülést szenvedett Vadovics Viktor visszatérhetett, az orvos ugyanis engedélyezte számára a játékot. Egy hónap kihagyás nem rövid, de újra testközelből érezte a dolgokat, ami kell, hiszen az edzés, amit kiválóan elvégzett, annak körülményei mindig mások, mint egy éles meccsé.

A miskolciaknak azonban továbbra is van sérültjük, ugyanis a fehérorosz légiós, Aleksey Kuzmenko a Volgográd elleni Európa Kupa negyeddöntő első felvonásán szenvedett olyan ,,balesetet”, melynek köszönhetően ki kell hagynia a mostani négyszer nyolc percet.

– ÉM-MI –


Vízilabda: a férfi OB I, B-csoport állása

1. ZF-Eger 6 6 – – 75-27 18

2. A-Híd OSC Újbuda 6 5 – 1 72-33 15

3. Racionet Honvéd 6 4 – 2 54-47 12

4. PannErgy-MVLC 6 3 – 3 46-43 9

5. PVSK-Mecsek Füszért 6 2 1 3 49-53 7

6. Tatabánya VSE 6 2 1 3 37-57 7

7. Metalcom Szentes 6 1 – 5 36-55 3

8. Contitech Szeged 6 – – 6 28-82 0