MVLC: Csak az utolsóban dőlt el

Akt.:
Dőry (fehér sapkában) nem tudott ezen a meccsen a kapuba találni
Dőry (fehér sapkában) nem tudott ezen a meccsen a kapuba találni - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Szombaton hazai környezetben játszott bajnokit a PannErgy-MVLC OB I-es férfipóló­csapata.


A bajnokság alapszakaszában, a B-csoportban szereplő miskolciak a pontvadászat 5. fordulójában a Bajnokok Ligájában szereplő OSC-t látták vendégül. Az MVLC-nek két komoly hiányzója akadt ezen a napon, a korábban az egyik nemzetközi összecsapáson megsérült Vadovics, illetve az előző, tatabányai mérkőzésen kiállított és eltiltott amerikai Bowen, mindketten a medence partjáról követhették csak az eseményeket.

Emberrel a nyakán

Sem az OSC, sem a házigazda nem tudott élni az első emberelőnyös szituációval, a másodikból azonban Tóth M. már megszerezte a vezetést az OSC-nek (0-1). Ugyancsak így tettek a szintén emberfórba kerülő miskolciak, akiknél Misic kapott húzásra egy labdát, persze, hogy gól lett a vége (1-1). Nagy volt a birkózás, főleg a középső, centerhelyen, Seman nyomta el Sántát, a büntetőt Berta bevágta (2-1). A játékrészben még Misicnek, Misicről kétszer nem adtak kiállítást a bírók, harmadszor igen, a labda is az övé lett, és emberrel a nyakán betalált a vendégkapuba (3-1). A második negyedben érvénytelen gólt ért el az MVLC, Bundschuh viszont érvényeset (3-2). Támadásban ekkor kevésbé volt jó a házigazda, mígnem a soron következő emberelőnyből Ubovic egyenlített (3-3). 2:14-nél az OSC kapott jogos ötméterest, Erdélyi a kapu bal oldalába bombázott (3-4).

mvlc-osc-vizilabda-merkozes03-st

Átejtette a kapust

A folytatásban, a harmadik felvonás kezdetén Hornyák kapott jó labdát, és 4-4-re hozta fel csapatát. A budapestiek blokkot „találtak”, a házigazda meg eladta a labdát, ez bosszantó volt. D. Brguljan fórból a jobb felső sarkot nézte ki magának (4-5), aztán Misicet tüntették el a centerhelyen, a megkapott ötméterest Halek értékesítette (5-5). Egy ide-oda járatott labdát a végén Seman helyezett el a miskolci hálóban (5-6), a nap megmozdulása Milicicé volt, aki látta, hogy Bisztritsányi mellett nem lehet ellőni a játékszert, így hát átejtette azt a budapestiek hálóőrén (6-6). Seman sem csavart csúnyán (6-7), amire megint csak válaszolni tudott az MVLC, jelesül Misic (7-7). A gólgazdag felvonásban még Erdélyi volt eredményes szabaddobásból, így a BL-es vendég minimális előnyével fordultak a csapatok a befejező negyedre (7-8).

Ebben a nyolc percben, támadásban nem volt annyi ötlet a miskolci csapatban, mint akkor lehetett volna, ha Bowen (és Vadovics) játszik, de 6 perccel a befejezés előtt még nem dőlt el a győztes kiléte. Ubovic húzása már sejtette, hogy ez inkább az OSC lesz (7-9), és amikor 3:55 perccel az öltözőbe vonulás előtt Gór Nagy takarásból a jobb alsóba vágta a labdát, eldőlt a kérdés. A PannErgy kapott még három emberfóros lehetőséget, de ezekkel nem tudtak sáfárkodni, miként a Misic által kiharcolt ötméterest is kihagyta Berta.

– Molnár István –

mvlc-osc-vizilabda-merkozes02-st


Jegyzőkönyv

PannErgy Miskolci VLC – A-Híd OSC-Újbuda
7-10 (3-1, 0-3, 4-4, 0-2)

Miskolc, 250 néző. V: Fodor R., Marnitz M.

PannErgy Miskolci VLC: Csoma – Kuzmenko (-), Dőry (-), Sánta (-), Milicic (1), Halek (1), Lukács D. (-). Csere: Hornyák (1), Berta (1), Nagy Á. (-), Misic (3), Jakab D. (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

A-Híd OSC-Újbuda: Bisztritsányi – D. Brguljan (1), Gór-Nagy (1), Hegedűs (-), Erdélyi (2), Ubovic (2), Tóth M. (1). Csere: Randjelovic (-), Salamon (-), Kovács G. (-), Seman (2), Juhász (-), Bundschuh (1). Vezetőedző: Petik Attila.

Gól/emberelőnyből: 3/13, ill. 3/8.

Gól/ötméteresből: 2/3, ill. 1/1.

Dr. Sike József: – Más célokért küzd a két csapat, mi a bajnokságban szeretnénk megvédeni a tavalyi ötödik helyezésünket. Két alapemberünket ezúttal nélkülözni kényszerültünk, de számomra az a legfontosabb tapasztalata a mérkőzésnek, hogy nélkülük is volt tartás a csapatban. Úgy érzem, kijöttünk a gödörből, és méltó partnerei voltunk a bombaerős OSC-nek.

Petik Attila: – Nehéz meccsre számítottunk, és az is lett, noha a miskolciaktól két kulcsfigura is hiányzott. Erőltetett menetben vagyunk, sokat utaztunk, tudtuk, hogy fejben nem leszünk a csúcson. A hazaiak jól kezdtek, kétgólos vezetést szereztek, és egészen az utolsó percekig bizonytalanná tudták tenni a találkozó kimenetelét.