MVLC – Bravúrt szeretnének: de azt csak “százasan” érhetik el

A vezetőedző (jobbról a második) mindenkitől százszázalékos teljesítményt kér
A vezetőedző (jobbról a második) mindenkitől százszázalékos teljesítményt kér - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A Szeged-Diapolo a miskolciak szombat esti vendége a férfi póló OB I 7. fordulójában.

Egy hét alatt hatodik meccsét vívja a Pann­Ergy-Miskolci VLC élvonalbeli együttese, amely az előző hét végén négy Magyar Kupa-csoportselejtezőt játszott, aztán pedig a pontvadászat 6. fordulójában, szerdán, a Szolnoki Dózsa-Közgéptől kapott ki a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában.

– Azt nyilatkoztam a 17-8-as vereségünk után, hogy követtünk el hibákat, de ugyanezt látta a saját csapatától szolnoki kollégám is – kezdte dr. Sike József, a borsodiak szakvezetője. – A világ egyik legjobb csapata volt az ellenfelünk, s ha kicsit kevesebbet rontottunk volna, akkor lehet, hogy közelebb kerülünk hozzájuk, három-öt gólnyira. Olyan nincs, hogy valaki hibátlanul lehoz egy mérkőzést, azt elfogadom, benne van a játékban, ha az ember kihagyja a kialakított helyzetet, a baj az, ha el sem jutunk lövőhelyzetig.

Ismét Valics véd

A tréner a Szolnokkal szembeni összecsapás felvezetésekor úgy fogalmazott, nincs százalékos esélye csapatának a tavalyi bajnok, BL-résztvevő ellen, a szegediekkel kapcsolatban azonban másképp érzi a helyzetet.

– Ők nem az Eger vagy a Szolnok szintjén mozognak, szerdán idegenben kikaptak attól a BVSC-től, amely már kezd összeállni – nyilatkozta dr. Sike József. – Ennek ellenére egy masszív, kiváló csapat, 2010 és 2014 között ötször voltak bronzérmesek az OB I-ben. Több olyan vízilabdázója is van, akik képesek egyedül eldönteni egy meccset. Varga Zsolt, Kiss Csaba, Manhercz Krisztián, Aljosa Kunac mind-mind olyan pólós, hogy ha jó napot fognak ki, akkor négy-öt gólra is képesek… De: ha azt szeretnénk, hogy nyílt maradjon a küzdelem az alapszakasz második körére, illetve vissza akarjuk hozni a Tatabányán elhullajtott pontokat, akkor bravúrt kellene hozni. Mi szükséges ehhez? Nagyon egyszerű: a keretben mindenkinek száz százalékot, vagy legalábbis ehhez közeli formát kell hoznia.

A hétközi ütközet során Bendes Viktor állt az MVLC kapujában, a szombaton 19 órakor kezdődő találkozón azonban (ismét) Valics Bence jut szerephez ezen a poszton.

– Molnár István –

Munka lesz a programban

A mostani forduló után legközelebb csak november 25-én, szerdán rendeznek bajnoki találkozókat az OB I-ben, a PannErgy-MVLC ekkor majd a ZF Eger alakulatát fogadja. Ennek oka egyrészt a magyar válogatott Világliga találkozója, a Bajnokok Ligája, illetve az Euro Kupa-forduló, továbbá az, hogy a Magyar Kupa negyeddöntőit is lebonyolítják. A miskolciak nem érintettek ezen sorozatokban, így megkérdeztük dr. Sike Józsefet, hogy mivel fogják tölteni az időt? „Munkával, alapozást csinálunk, kemény úszóedzésekkel, mert úgy látom, hogy annak a fizikai alapnak, amit a nyári felkészülés során megszereztek a játékosok, a nagy része elillant és vissza kell szerezni” – mondta érdeklődésünkre a vezetőedző.
hirdetés


hirdet�s