MVLC: Biztos sikerrel a harmadik helyre léptek előre

Akt.:
MVLC: Biztos sikerrel a harmadik helyre léptek előre
Miskolc – Egyik legnagyobb riválisát verte meg szombaton az OB I-es miskolci férfi vízilabdacsapat.

A két együttes az első közös idei bajnoki összecsapásukon, az 1. fordulóban Budapesten döntetlenre (11-11) végzett, így különös jelentőséggel bírt ez a csata a felek számára – ugyanis mind a kettő a legjobb 4 közé kerülést tűzte ki célként maga elé a csoportban. A gólok sorát a házigazda csapatkapitánya, Misic nyitotta egy gyönyörű passz után, aztán Vadovics lőtt a fővárosiak kapujába (Decker ugyan beleért a labdába, de menteni nem tudott), majd Gyárfás szépített előnyük lejártának pillanatában (2-1). Már több mint 5 perc eltelt ebből a negyedből, amikor Bowen használt ki egy emberelőnyös szituációt, nagyon úgy tűnt, hogy felpörgött erre a mérkőzésre a PannErgy-MVLC. A hazaiak a Honvéd centerlabdáit már ekkor jó párszor lefülelték, így Milicicék védekezésének is köszönhető volt a két találatnyi különbség.

mvlc-honved-05-aj

Orvosi beavatkozás

A második felvonás első szakaszában is tartotta remek formáját a pályaválasztó: Lukács D. lökete után ugyan a játékszer nem ért hálót, de jól láthatóan „benn volt”, Vadovics viszont szépen „megfésülte” a világbajnoki aranyérmes Decker A-t. (5-1). Az MVLC lekövette a Honvéd mozdulatait, kísérleteit, s ha Bowen kapufája bemegy… – az újabb miskolci gól helyett azonban Kalanovics szépített. A háromszoros olimpiai bajnok dr. Kiss Gergely szedett össze kisebb, vérzéssel járó sérülést, orvos látta el, utána rögtön Halek lőtt be egy ötméterest (6-2). Szivós szintén büntetőből volt eredményes, aztán nagyot birkózott Vadoviccsal. A félidőig hátralévő időben újabb találat nem esett, ami nagyban volt köszönhető a kapusoknak, Csoma – aki hetek óta kiváló formában van – ezen a meccsen is jól élt a játékkal.

A Honvédot kibontakozni nem nagyon hagyó Misicék viszonylag nyugodtan kezdhették el a harmadik negyedet, amelyben Halek büntetett büntetőből, aztán ugyanígy Szivós (7-4). A játékrész közepén jobb periódust kapott el a fővárosi együttes, Szivós volt megint pontos, Steinmetz pedig kapufás találatot jegyzett (7-6). 12 másodperccel ezután azonban megnyugodhattak a miskolci nézők, mert Misic megkapta centerben a labdát és nem is hibázott (8-6). Gyárfás 22 mp-vel az újabb kispihenő előtt zárkóztatott, ám Bowennek fórban (5 mp volt vissza) nem remegett meg a keze, így visszaállt a kétgólos hazai vezetés.

mvlc-honved-16-aj

Nem volt baj

Az utolsó negyedben időprésben volt a Honvéd, amelyet Decker A. tartott meccsben. Az MVLC hosszabb ideig rostokolt a budapestiek kapuja előtt, védés, blokk után maradt náluk a játékszer, és ugyan nem szereztek gólt, ez nem feltétlenül volt már baj. Szoros emberfogás közepette nem tudott sokszor lőni a vendéggárda, amikor igen, akkor Csoma hárított. Az utolsó percen belül már mindenki tudta, hogy ezt a mérkőzést hozza a miskolci csapat, s azt sem bánta senki, hogy 5 mp-vel a befejezés előtt Vadovics abszolút ziccert hibázott. Az MVLC ezzel a sikerrel megelőzte a Honvédot a táblázaton, s foglalta el a harmadik helyet a csoportban. Ugyanakkor az is lényeges, hogy négy egységnyi fórba került a szintén a négybe pályázó BVSC-vel szemben, amely kikapott Kaposváron.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – Racionet Honvéd
9-7 (3-1, 3-2, 3-4, 0-0)

Miskolc, 250 néző. V: Csanádi Zs., Kun Gy.

PannErgy-MVLC: CSOMA – VADOVICS (2), Bowen (2), HALEK (2), Milicic (-), MISIC (2), Jakab D. (-). Csere: Lukács D. (1), Kincses (-), Lukács Á. (-), Hornyák (-). Edző: dr. Sike József.

Honvéd: DECKER A. – Kiss G. (-), SZIVÓS M. (3), Fejős (-), Gyárfás T. (2), Fazekas (-), Simon A. (-). Csere: Kiss B. (-), Simon R. (-), Irmes (-), Steinmetz (1), Kalanovics (1). Edző: Vad Lajos.

Gól/emberelőnyből: 7/3, ill. 8/1

Gól/ötméteresből: 2/2, ill. 2/2

Dr. Sike József: – Most látjuk csak igazán, mekkora értéke van a Budapesten megszerzett egy pontnak! Remek mérkőzést játszottunk, végig tapadt ránk a Honvéd, de úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk.

Vad Lajos: – Borzasztó nagy butaságokat csináltunk és saját magunkat vertük meg. A miskolciak jól éltek a felkínált lehetőséggel, így gratulálok a győzelmükhöz.