MVLC: Az önbizalom és a főszereplés: fellépés az utolsónál

Akt.:
Sima volt a miskolci meccs
Sima volt a miskolci meccs - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – Szegeden zárja az alapszakaszt a Pann­Ergy-MVLC férfi-vízilabda­csapata.

Ezen a héten illusztris ellenfele van az OB I-es miskolci pólóklubnak, ugyanis a japán válogatott a városban vendégeskedik.

Problémák vannak a szegedi vízilabdában, ami, szerintem, sajnálatos. Jelenleg nem ütik meg a szintet.” Dr. Sike József

– Ez a lehetőség úgy jött, hogy a Honvéd járt kinn Japánban, akiket visszahívtak, viszont az ázsiai csapat szeretett volna más együttessel is összecsapni, mi pedig örömmel éltünk ezzel az alkalommal – mondta lapunknak dr. Sike József, a Pann­Ergy-MVLC vezetőedzője. – Öt napig vannak itt, játszottunk velük hétfőn, kedden, és majd csütörtökön is, pénteken reggel utaznak el.

Szinte lebegnek

Ezen közös meccseket rendkívül hasznosnak ítélte a szakvezető.

Fotó: ÉM-Archívum Fotó: ÉM-Archívum ©

– Érdekes a harcmodoruk, amit szokni kell, aki nem ezt teszi, azt meglepetés érheti, mint például a világbajnokságon az amerikai válogatottat, amelyet 13-8-ra megvertek – elevenítette fel ezt dr. Sike József. – A játékuk nyílt sisakos, kellemetlen, nem zónáznak, egész pályán szorosan védekeznek. Nagyon gyorsak, szinte lebegnek a vízen. Ez nekünk pontosan kapóra jött.

Felszabadult pólót

Az MVLC szerdán 18.30-tól Szegeden száll vízbe, az alapszakasz utolsó fordulójában. Az eredmény nem (lehet) kérdés… A novemberi, miskolci közös mérkőzés végeredménye 18-2 lett a PannErgy javára…

– Problémák vannak a szegedi vízilabdában, ami, szerintem, sajnálatos. Jelenleg nem ütik meg az első osztályú színvonalat, pont nélkül utolsók – mondta mindezt dr. Sike József. – Emiatt is jól jött a japánok látogatása, mert motiváltak vagyunk, de nem is az a cél Szegeden, hogy ennyi vagy annyi góllal nyerjünk. Sokkal inkább az, hogy azok is önbizalmat szerezzenek, akik eddig nagyon jó mellékszereplők voltak, de most főszereplővé válhatnak. Felszabadult pólót várok a játékosaimtól, akik számára azért fontos az önbizalom megszerzése, mert jövő szerdán­­­ vár ránk a Ferencváros elleni itthoni Európa Kupa-­visszavágó, és abba csak ilyen attitűddel lehet bele­menni.

– ÉM-MI –


Vasárnap Ferencváros?

A folytatásról: a hétvégén elkezdődnek a középszakasz küzdelmei, a miskolciak a felsőházban (1–8. hely) folytatják a bajnokságot. A sorsolási tábla szerint a B csoport 3. helyét – vélt szegedi sikerükkel – megszerző borsodiak az A csoport 2. helyezettjével találkoznak. Ez az együttes minden bizonnyal a Ferencváros lesz, de ez csak a csütörtök esti, Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo csata után derül ki véglegesen. Amennyiben a számítások bejönnek, akkor az MVLC a középszakasz 1. fordulójában vasárnap 18.30-tól a fővárosi zöld-fehérekkel csap össze Budapesten. Bár a hivatalos játéknap szombat, a módosításhoz a miskolciak hozzájárultak.