MVLC: Az első nem, a második félidő már elfogadható volt

Vadovicsék (középen, 5-ös sapkában) ezúttal simán kikaptak
Vadovicsék (középen, 5-ös sapkában) ezúttal simán kikaptak - © Fotó: ÉM
Budapest, Miskolc – Nemzetközi kupainduló vendége volt szerdán az OB I-es miskolci pólógárda.


Miskolci vízilabdacsapat még sohasem játszott hivatalos első osztályú bajnoki mérkőzést a Ferencvárossal, így a két klub szerdai csatája ebből a szempontból történelmi volt. A fővárosi zöld-fehérek az Euro Kupa hétvégi, nápolyi selejtezőkörét százszázalékos teljesítménnyel hozták (és így továbbjutottak), vagyis ezt beszámítva inkább a vendégek mehettek bele pihentebben ebbe a párharcba. Az idén „bombaerős” budapestiek ezen meccsig öt találkozójukból négyet megnyertek, egyet döntetlenre hoztak, 13 pont állt a nevük mellett, de a PannErgy-MVLC-nek sem volt oka a szégyenkezésre, a szerdai kezdésig ugyanis 10 egységet zsebelt be dr. Sike József edző alakulata.

Nagy előnyben

A kispadon (Varga I. Zsolt) és a medencében (Varga Dániel, Madaras Norbert, a szerb Stefan Mitrovic) is olimpiai bajnokokat felvonultató FTC 2-0-val kezdett, majd Misic szépített centerben (2-1). Innentől kezdve Mitrovics értékesített büntetőt, aztán ugyanő volt pontos akcióból, Szirányi pedig emberelőnyből, így az első felvonás végére tisztes fórt „kovácsolt össze” a hazai együttes (5-1).

Az elmúlt szezonban negyedik helyen zárt házigazdák hálóőre, Gárdonyi ekkor nyolcvanhat százalékon védett, Csoma csak tizennégyen, így nem volt csoda, hogy magabiztosan vezetett a Ferencváros. A népligetiek nem álltak le a gólgyártással: Dőry, Tóth M. és Madaras is megzörgette a miskolci hálót, így bő három perccel a második negyed befejezése előtt eldőltnek lehetett nyilvánítani az összecsapást (8-1) – igaz, közben Mitrovic kihagyta a csapata részére megítélt második ötméterest. 25 másodperccel a játékrész vége előtt időt kért az MVLC és Bowennek össze is jött a szépítés, miután elindult újra a mérkőzés (9-2).

Javulás a harmadikban

A harmadik negyed elején Misic „csinált” büntetőt, Bowen kihasználta (9-3), majd ezután ugyan történt sok minden a medencében, csak egy nem: újabb találat. Vagyis ezen játékrészt megnyerte a már jobban védekező és kapusteljesítményben is feljavuló Pann­Ergy-MVLC. A negyedik felvonásban belső posztról ért el gólt Tóth M., valamint Misic (10-4), aztán már 3 percen belül járt az óra, mikor megúszásból Avramovic lőtte be a labdát a vendégek kapujába. A találkozó utolsó „dugóját” Jansik érte el, így könnyen lett a sikerért járó három pont az FTC-é. A miskolciaknak nem volt esélyük ezen a napon, de számukra nem is igazából a Ferencváros az ellenfél a felső házért zajló csatában, hanem például a szombati rivális BVSC-Zugló.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

FTC PQS Waterpolo – PannErgy-Miskolci VLC
12-4 (5-1, 4-1, 0-1, 3-1)

Budapest, 400 néző. V.: Molnár P., Mucskai.

FTC PQS Waterpolo: Gárdonyi – Avramovic (1), Madaras (2), Katonás (-), Nyéki (-), TÓTH M. (3), MITROVIC (3). Csere: Szirányi (1), Dőry (1), M. Cuk (-), Jansik (1), Varga D. (-), Pohl (-). Vezetőedző: Varga Zsolt.

PannErgy-MVLC: Csoma – Hornyák (-), Vadovics (-), Bowen (2), Milicic (-), Hale­k (-), Lukács D. (-). Csere: Lukács Á. (-), Kincses (-), Misic (2), Miklós (-), Jakab D. (-), Szedmák (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 3/7, ill. 0/7

Gól/büntetőből: 1/3, ill. 1/1

Varga Zsolt: – Az elején nagyon jól játszottunk, nem engedtük érvényesülni a Miskolcot, és ez elég volt a győzelemhez.

Dr. Sike József: – A Fradi kupalendülettel „ledarált” gyorsan bennünket az elején. Utána már kicsit magunkhoz tértünk, de az már késő volt. Jobb, hogy ez a forma most jött ki.