MVLC – A vasutasok elleni hazai tét: lépéselőnybe kerülni

Akt.:
Milicicék nyerni akarnak
Milicicék nyerni akarnak - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A BVSC-Zuglót fogadja szombaton 19 órától a PannErgy-MVLC a férfi vízilabda OB I-ben.

A miskolci gárda az eltelt hat fordulóban (a B csoportban) 10 pontot szerzett, igaz, utóbbi két meccsét egyaránt elveszítette – bár a ZF Eger és a Ferencváros is „más kategóriába” tartozik, mint a második élvonalbeli szezonjukat taposó borsodiak. Bowenék szerdai, fővárosi, zöld-fehérek elleni 4-12-es végeredménnyel záruló fellépéséről dr. Sike József vezetőedző így vélekedett.

– Nemzetközi ritmusban vízilabdázott a Ferencváros, ráadásul mi is hibáztunk jó párat, főleg a találkozó elején – értékelt a szakember. – Egy edző azonban mindig talál pozitívumokat az adott mérkőzésben, ez most az volt, hogy a második félidőt csak 3-2-re tudta hozni Varga Zsolt kollégám csapata. Bízom abban, hogy a legközelebbi bajnoki találkozásunk alkalmával, 2017 februárjában itt, Miskolcon az ebben a szakaszban nyújtott teljesítményt fogjuk hozni.

Tudnak azonosulni

A két elveszíthető összecsapás után most egy olyan vár Misicékre, amit mindenképpen hozniuk kellene ahhoz, hogy majd a középszakaszt a legjobb 8 között kezdjék. Ez azért tét, nyomás… – mondtuk dr. Sike Józsefnek.

– Célokat minden klub kitűz, a magyar válogatott is, Rióban azt, hogy bejut a 4 közé, aztán vagy sikerül vagy nem – nyilatkozta a Pann­Ergy-MVLC trénere. – Mi is megfogalmaztuk, mit szeretnénk idén elérni, s azért mondtuk a legjobb nyolcat, mert az állományunk képes ezt megcsinálni. Azok a srácok, akik hozzánk igazoltak, azért tették, mert tudnak azonosulni ezzel az elvárással, a közösségről és magukról is azt gondolják megalapozottan, hogy játszanak azon a színvonalon, ami a nyolcba jutáshoz szükséges. Az, hogy tét van, a sport természetes velejárója, ezzel tisztában van edző, játékos, egy profi sportolót nem szabad hogy ez nyomassza.

Nem lehet botlani

A szakmai munka irányítója ezt követően így folytatta:

– Az eltelt hat forduló után ki lehet jelenteni, hogy a Ferencvároson és az Egeren kívül a Honvéd, a BVSC és mi pályázunk a még két kiadó felsőházi helyre – jelezte dr. Sike József. – Természetesen figyelembe véve azt, hogy a csoport további három csapata ellen nem lehet botlani, a sorrendet az előbb említett három együttes egymás elleni eredménye fogja meghatározni. Vagyis, folytatva a gondolatmenetet, a mai meccs lényege, hogy győzelem esetén lépéselőnybe lehet kerülni az egyik riválissal szemben. A BVSC kerete évek óta együtt van, a tavalyi bajnokságban remek helyezést értek el, ötödikek lettek, indulhattak az Euro Kupában, ahol egy nagyon erős csoportból továbbjutottak. Stabil, szép vízilabdát hoznak, nemes ellenfelet, komoly csapatot kell legyőznünk, bízunk abban, hogy sikerül.

Egy hiányzó

A PannErgy-MVLC-nél egy hiányzó van a keretben: a hetekkel ezelőtt megsérült Szabó R., így vele, a játékára nem számíthat dr. Sike József a mostani összecsapáson – amelyre a nézőknek díjtalan a belépés.

ÉM-MI