MVLC: A szombati meccs is képbe kerülhet

Halekék az egyik bajnokesélyessel játszanak
Halekék az egyik bajnokesélyessel játszanak - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Szerdán 19.30-tól Budapesten az OSC ellen kezdi a felsőházi rájátszást a PannErgy-MVLC.

Elkezdődik a középszakasz a férfi vízilabda OB I-ben: a története második élvonalbeli szezonját „taposó” miskolci együttes bekerült a felsőházba, a legjobb 8 közé, igazán illusztris társaságba. Dr. Sike József edző alakulata ebben a körben már nem játszik azzal a három együttessel, amelyekkel a csoportküzdelmek során megmérkőzött (Eger, Ferencváros, BVSC), csupán a másik csoportból érkezettekkel (Szolnok, OSC, Szeged, Vasas), oda-vissza.

Nem véletlenül

A február 4-én zárult alapszakasz után pár nap pihenőt kaptak a pólósok, igaz, nem mindenki, mert Misic a mon­tenegrói válogatottal a Volvo Kupán szerepelt, Lukács Dorián, Lukács Ábel, illetve Vadovics Viktor a junior válogatottal Nagyváradon edzőtáborozott, Milicic és Bowen pedig hazautazott. A többiek február 8-tól dolgoztak, a komplett keret február 13-tól szállt ismét vízbe, kivéve Misicet, aki csak 14-én este.

– Az, hogy most ötödikek vagyunk, komoly erkölcsi tartást kell hogy adjon a játékosoknak – fogalmazott dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – Az első négy csapat az éle, az eleje a magyar vízilabdának, mi mögöttük állunk, a második négyest vezetjük, azt kell bizonyítanunk az elkövetkezendőknek, hogy nem véletlenül estünk be ebbe a társaságba. Az alapcél természetesen nem más, minthogy próbáljuk meg ezt a pozíciónkat megtartani, ami azért is lenne jó, mert akkor a bajnokság további részében élvezhetnénk a hazai pálya előnyét.

Az egymás elleniek

A szakvezetőtől azt is megkérdeztük, érzése szerint hány ponttal lehet megőrizni a jelenlegi ötödik helyüket.

– Ez egy érdekes dolog, szerencsés esetben ehhez akár hat pont is elégnek bizonyulhat – tette hozzá dr. Sike József. – Ha megnézzük a mi „kasztunkat”, az 5–8. helyen lévőket, akkor nagy valószínűséggel lehet állítani, hogy a felső négyben lévő együttesektől csak óriási bravúr esetén lehet majd pontot vagy pontokat elrabolni, ami ennélfogva extrának számítana. Amiből az következik, hogy hangsúlyosak lesznek az egymás elleni eredmények, az így szerzett pontok.

A trénert megkértük arra is, beszéljen a felsőházi első fordulós ellenfélről, az A-Híd OSC Újbudáról.

– Tétmérkőzésen még nem találkoztunk egymással, a szeptember közepi, miskolci felkészülési tornán 17-10-re kaptunk ki tőlük – emlékeztetett dr. Sike József. – Az OSC akkor már kész gárda volt, mi meg még csak – kis túlzással – fényképről ismertük egymást. Az OSC motiváltan pólózott, akkor annyival jobbak is voltak. Azóta viszont eltelt több mint öt hónap, ennyivel idősebbek lettünk, tele önbizalommal, s úgy érzem, valószínűleg most nincs hét gól különbség a két csapat között. Az OSC a Magyar Kupában bronzérmes volt, a Bajnokok Ligájában nehéz helyzetben van, bravúr kellene a csoportból való továbbjutásukhoz, úgyhogy minden idegszálukkal a bajnokságra figyelnek. Az esélyekről korábban már beszéltem, s nyilván nem adjuk fel a meccset, de ha nagyon acélos lesz az OSC, akkor kicsit gondolkodnunk kell majd mérkőzés közben, hiszen nézni kell előre is, márpedig szombaton a Vasashoz megyünk.

– Molnár István –


A felsőház állása

1. ZF-Eger 14 13 1 – 0-0 40

2. Szolnoki Dózsa-Közgép 14 13 – 1 0-0 39

3. A-Híd OSC Újbuda 14 11 2 1 0-0 35

4. FTC PQS Waterpolo 14 10 3 1 0-0 33

5. PannErgy-Miskolci VLC 14 8 3 3 0-0 27

6. Contitech Szeged-Diapolo 14 7 5 2 0-0 26

7. Vasas-Plaket 14 7 1 6 0-0 22

8. MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 14 6 2 6 0-0 20

A csapatok magukkal hozták az alapszakaszban elért pontjaikat.