MVLC: A miskolciak vezetőedzője úgy érzi, hogy nem lesz vége

Akt.:
A vezetőedző lendületes játékot ígér
A vezetőedző lendületes játékot ígér
Miskolc – A 9. helyért zajló rájátszás második meccsét szerdán hazai környezetben vívja a PannErgy-MVLC.

Már a végjátéknál tart az OB I-es férfi-vízilabda-bajnokság, ahol az újonc miskolci együttes a 9. helyért küzd, méghozzá a Debreceni VSE ellen. A párharc az egyik fél két sikeréig tart, a csatában a hajdúságiak állnak jobban azzal, hogy a szombati első összecsapást otthon 11-7-re megnyerték.

Gyenge lövőszázalék

Dr. Sike Józsefet, a Pann­Ergy-MVLC vezetőedzőjét először arról kérdeztük, hogy mi nem működött a pár nappal ezelőtti idegenbeli meccsen.

– Már előtte, az edzéseken is láttam, hogy nincs a csapat azon a pörgős szinten, mint korábban – ismerte el a szakvezető. – Megelégedettséget érzékeltem, nem a mindenáron való nyerni akarást, azt, hogy a játékosok alsóházi bajnoknak szeretnék magukat vallani. Ehhez jött ugye még Petkovic kiesése, sérülése… Ő alapember, rá épül, épült sok minden azon az oldalon, ahol játszik, és emellett Bajnokok Ligája-győztes, ez a tény, a jelenléte rengeteget számít a medencében. Velünk ült a kispadon, elsősorban azért, hogy segítse a szerb honfitársait. A következő okot a számokban kell keresni: volt 34 lövésünk, így értünk el 7 gólt. Na most ilyen statisztikai mutatóval nem sok mindent lehet keresni, idegenben főként.

Lendületes pólóval

Ma 20 órától következik a párharc második felvonása a miskolci dr. Kemény Dénes városi sportuszodában. Ez a mérkőzés lesz az évad utolsó találkozója? – vetettük fel mindezt dr. Sike Józsefnek.

– Őszintén hiszem, és remélem azt, hogy nem – vágta rá határozottan a szakember. – Hétfőn leültem a csapattal, és átbeszéltük a helyzetet, kértem a játékosokat arra, hogy ezen a héten még koncentráljanak úgy, ahogyan azt ezt megelőzően tették. Ha visszatekintünk kicsit erre a bajnokságra, akkor azt vehetjük ki, hogy a hazai mérlegünk jó, csak az úgynevezett nagy csapatok tudtak Miskolcon győzni és nemrég a Debrecen. Tehát vagyunk annyira profik, és tartozunk annyival magunknak, illetve a mellettünk lévő szurkolóknak, hogy az utolsó itthoni fellépésen megtegyünk mindent a győzelemért.

A szombati meccsen azért az is látszódott, hogy a Debrecen sincs óriási formában, viszont rutinosabb társaság, és ha álló vízilabda van, akkor abban jobban érvényesülnek. Nekünk tehát azt kell csinálnunk, mint korábban, lendületesen kell pólóznunk, ami egyrészt fárasztja az ellenfelet, másrészt pontatlanná teszi. A DVSE biztosan magabiztosan érkezik hozzánk, de úgy gondolom, a szombat óta eltelt három napban sikerült úgy frissíteni és felpiszkálni a srácokat, hogy a végén mi örüljünk és legyen még egy mindent eldöntő mérkőzés szombaton.

Az MVLC-ből Petkovic az egyedüli hiányzó, míg a Debrecennél Babay továbbra is eltiltását tölti.

ÉM-MI

Vízilabda: a lebonyolításról

A tréner arról is szólt: nem biztos, hogy ez a lebonyolítási forma a legjobb, amikor a bajnokság vége felé már gyakorlatilag nincs miért küzdeni, legalábbis a középmezőnyben lévő csapatok számára.

– Az a mérkőzés, párharc, amely nem dönt el igazából semmit, nem igazán jó – tette hozzá dr. Sike József. – A döntőben van tét, a 3. helyért van tét, és van tétje az 5. helynek is, a nemzetközi kupaindulás. Az ez alatti helyezések nem szólnak ilyesmiről, csak az utolsó helyről döntő ütközet, hogy ki esik ki. Nem tudni még, hogy a következő bajnokságban mi lesz a szisztéma, van, aki ezt a rendszert támogatja, van, aki mást, ebben majd a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége mondja ki a végső szót.Sporthírek


hirdetés


hirdet�s