Friss hírek

2009.08.04. 13:10

Megtalálták a lezuhant indonéz repülõ roncsait

<p>A keresõalakulatoknak sikerült megtalálniuk annak az indonéz repülõgép roncsait, amely vasárnap tûnt el 16 emberrel a fedélzetén Pápua tartomány hegyvidékes részén - közölte kedden a gépet üzemelõ légitársaság vezetõje. A sûrû dzsungelbe zuhant gépet még nem sikerült megközelíteni, és kevés az esély, hogy valakit is élve találnak.</p>

A repülõgép farokszárnyát helyi idõ szerint reggel hat órakor pillantották meg a légi keresõ egységek - közölte a gépet üzemelõ Merpati légitársaság fõigazgatója. A roncsok 2850 méter magasan fekszenek egy sûrû dzsungellel borított hegyvidékes területen. A mentõegységek helikopterrel próbálják megközelíteni a gépet, amely célállomásától 37 kilométerre zuhant le.

A gépen csak indonéz állampolgárok voltak, 13 utas és háromfõs legénység. A repülõgép helyi idõ szerint vasárnap délelõtt negyed 11 órakor szállt fel Pápua tartomány fõvárosából, és alig egy óra múlva kellett volna megérkeznie Oksibil városába

A gép lezuhanásában feltehetõen az idõjárás is szerepet játszott. A gépnek ugyanis egy olyan hegyvidékes területet kellett átrepülnie, ahol folyamatosan változik az idõjárás, és bármikor kitörhet egy vihar - közölte egy helyi közlekedésügyi tisztségviselõ közvetlenül a gép eltûnése után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!