MVLC: A hullám alapján dől el

Akt.:
A PannErgy-MVLC szerb légiósai (balról): Petkovic, Milicic, Njegovan
A PannErgy-MVLC szerb légiósai (balról): Petkovic, Milicic, Njegovan - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Teljes az OB I-es Pann­Ergy-MVLC kerete, amelyet csütörtökön hivatalosan is bemutattak.

Három hét már eltelt azóta, amióta elkezdte a felkészülést első élvonalbeli idényére a miskolci férfi pólóegyüttes. Akkor még hiányos volt a keret, de a csütörtökön Miskolctapolcán megtartott sajtótájékoztatón, csapatbemutatón már csak a két legfrissebb igazolás, a kapus Valics Bence és Tóth Máté hiányzott. Előbbi a 34. héten esedékes szentesi edzőtáborozás során csatlakozik a társakhoz, utóbbi vagy augusztus végén, vagy szeptember 5-én, attól függően, hogy benne marad-e a junior vb-re készülő válogatottban az utolsó szűkítés után is.

Mentalitást, harcosságot

Bachner András szakmai vezető elmondta: három év alatt jutott el a klub oda, hogy OB I-es legyen, amit történelminek értékelt Miskolc sport­életére vetítve. Hozzátette, érzése szerint jól sikerültek az igazolások, de az erősítésre a többi első osztályú csapat is ügyelt, ezért egy nehéz, kemény bajnokságra lehet számítani, amely – a létszámemelés miatt – immár tizenhat gárdát vonultat fel. Amint az ismert, a szövetség két nyolcas csoportba osztja majd a mezőnyt, ez augusztus 10-én készül el. Bachner András néhány szóban bemutatta az új igazolásokat, közte a három szerb légióst, Marko Petkovicot, Milos Milicicet, valamint Alexandar Njegovant, akiknek elsősorban a mentalitását, harcosságát emelte ki. Az MVLC szakmai vezetője bejelentette, hogy az eddigi névadó, a PannErgy Zrt. továbbra is a csapat mellett áll, és hogy a Kyani Hungary Kft. is segíti az együttest.

Kér némi türelmet

A csapat új vezetőedzője, dr. Sike József a nyilvánosság előtt gratulált a gárdának az OB I/B-s bajnoki címhez, megjegyezve: „Bátran állítom, hogy akik itt maradtak, azok meg fogják állni a helyüket az OB I-ben”. A szakember szintén pozitívan ítélte meg a keretet, az erősítést, és amellett, hogy egyénileg tehetséges, jó játékosoknak titulálta pólósait, aláhúzta, hogy egy egységes csapatot csak közös munkával tudnak csinálni. „A cél az, hogy a 9–12. helyen végezzünk, szeretnénk bebizonyítani, hogy Miskolcon hosszú távon létjogosultsága van egy OB I-es vízilabdaklubnak. Kérek picike türelmet a csapattól, a vezetéstől és a sajtótól is, ugyanis kell némi idő azon struktúra, játék kialakításához, amely ehhez az osztályhoz kell… Ma Magyarországon négy gárda, a Szolnok, az Eger, az OSC és a Ferencváros két lépéssel magasabb szinten van, de ellenük sem fogjuk feladni a meccset. Ezek a találkozók lesznek az igazán értékmérőek…” A tréner biztos abban, hogy lesznek azon bizonyos hullám tetején és alján is, és utóbbi esetben fog kiderülni, hogy milyen társaságot, egységet is alkot az MVLC. A pontvadászat szeptember 23-án kezdődik.

A tájékoztatón részt vett dr. Kiss János alpolgármester is, aki úgy fogalmazott, hogy a város elkötelezett a póló iránt, és ugyanúgy segíteni fogja a klubot, mint eddig tette. Ezenfelül elmondta azt is, a profi csapat eredményessége mellett cél még, hogy minél több fiatal kerüljön be a vízilabda versenyrendszerébe.

– Molnár István –


PannErgy-MVLC-keret

A keretben a „legnagyobb név” Marko Petkovic, aki 2014-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját a spanyol Barcelonetával, az ezt megelőző évben harmadik volt a spanyol klubbal a sorozatban, míg 2011-ben negyedik helyet szerzett a montenegrói Budvával, ugyancsak a BL-ben. Emellett van jó pár külföldi bajnoki- és kupaelsősége is.

– Még csak rövid ideje vagyok Miskolcon, de amit láttam, hogy milyen létesítmények vannak itt, milyen infrastruktúra, az lenyűgözött – mondta lapunknak a 26 esztendős pólós. – Aztán az is megfogott, hogy mennyire jól viszonyul mindenki a csapathoz, mennyire komoly és elkötelezett a klub a vízilabda iránt. A többieket még nem ismerem, de biztos vagyok benne, hogy jó kapcsolatot fogunk kialakítani. Hogy mit jelent számomra a póló? Elsősorban szenvedélyt. Ami a taktikai részt illeti, a játék, az eredményesség, a rendszer alapja a védekezés, ha ez jól megy, akkor minden más jól mehet.