MVLC: Az oroszokon van a nyomás az Európa Kupában

Akt.:
MVLC: Az oroszokon van a nyomás az Európa Kupában
Miskolc – Pénteken utazás, szombaton visszavágó a Volgográddal: ez a Pann­Ergy-MVLC pólócsapatának programja.

A miskolci élvonalbeli pólógárda eddig kilenc mérkőzést játszott az Európa Kupában, ezek közül hetet megnyert, kettőn pedig döntetlenre végzett. A klubnál érthetően örülnek ezen remek eredménysornak, ám szeretnék, ha a mérleg a szombati, magyar idő szerint 16 órakor kezdődő Volgográd elleni, idegenbeli EK-negyeddöntő-visszavágó után sem romlana el – bár egy minimális különbségű vereség is még négy közé jutást érne. Az MVLC ugyanis az első felvonáson négygólos előnyt szerzett (12-8), igaz, ez a fór lehetett volna több is, hat, de akár hét is…

Korrekt bíráskodás

– Sajnálni akkor lehet valamit, például ezt a négy gólt, ha tudjuk majd a visszavágó eredményét – mondta lapunknak dr. Sike József, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – Ha továbbjutunk, akkor senki sem fog már foglalkozni azzal, hogy mi volt az első meccsen, ha viszont netán kiesnénk, akkor viszont nagyon sajnálnánk, hogy 12-6-nál nem tartottuk meg a hatgólos különbséget, vagy 12-7-nél kihagytunk egy büntetőt, és egy másodperccel a mérkőzés vége előtt kaptuk a nyolcadik találatot.

A PannEgy-MVLC keményen rákészült erre az oroszországi összecsapásra, ugyanis hétfőn előrehozott bajnokit vívtak a Racionet Honvéd ellen Budapesten, míg szerdán a kanadai felnőttválogatott volt a vendégük a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

– Egyrészt az edzésnél jobb a mérkőzés, másrészt voltak gondolataim a csapatkijelölést illetően, és válaszokat vártam, meggyőzést – fogalmazott dr. Sike József. – Mivel tizenöten vagyunk, de csak tizenhárom ember játszhat, két vízilabdázót itthon kell hagynunk. A döntés alapján Dőry Farkas Zoltán és Hornyák Olivér nem jön velünk.

Arról, hogy milyen elképzelésekkel szállnak vízbe Oroszországban, mit vár a Volgográdtól, az alábbiakat nyilatkozta a miskolciak szakvezetője:

– Úgy megyünk, hogy az állás nulla-nulla – jelezte dr. Sike József. – Kiderül, hogy miként alakul majd a ­­meccs, nekünk azt kell játszanunk, amit tudunk, viszont a Spartak van hátrányban, nekik kell kockáztatni. Ők négy találat mínuszban nem lehetnek türelmesek, gyors gólok kellenek nekik, amiket lefordulásból lehet elérni, vagy öt méteren túli szabaddobásból. A parton is normál körülményeket várunk, úgy gondolom, hogy a bíráskodás korrekt lesz, már csak amiatt is, mert az első mérkőzés eredménye mindenki előtt ismert, az, hogy mi jobbak voltunk.

Az első felvonáson gyakorlatilag Pavel Halturin tartotta mérkőzésben a Volgográdot, aki egymaga 5 gólt vállalt.

Vadovics a gólzsákon

– Van rá egy új taktikánk, itthon is volt, de odakinn egy másikat fogunk elővenni. Az első meccsen Kuzmenko volt az embere, most Vadovics lesz, akit nem ismernek, hiszen ő az első összecsapás idején még sérült volt, nem játszott – osztotta meg mindezt lapunkkal dr. Sike József.

A szakvezetőt szembesítettük azzal a ténnyel, hogy a városban, a megyében eddig még nem volt olyan csapat, amelyik európai szövetség által rendezett sorozatban a legjobb 4 közé került volna…

– Valóban? Ez nekem új… Erre csak azt mondanám, amit már sokszor. Történelmet írhatunk. Ismét. Ez plusz motivációs tényező lesz a fiúknak… – válaszolta minderre dr. Sike József.

A csapatkapitány

Sasa Misic: – Jó volt, hogy előre lejátszottuk a Honvéddal a bajnokit, és jó volt, hogy eljött Miskolcra a kanadai válogatott, tudtunk sok dolgot gyakorolni. A csapat jó úton van, biztos vagyok abban, hogy mindenki százhúsz százalékot fog adni a továbbjutás érdekében. A négygólos előnyünk nem kevés, de nem is sok, nem azért megyünk, hogy az eredményt védjük, hanem azért, hogy Volgográdban is győzzünk.

– Molnár István –


Európa Kupa, negyeddöntő (az első mérkőzések eredményei)


Kanada ellen készült az MVLC a Volgograd elleni EK-negyeddöntő-visszavágóra
Miskolc - A PannErgy-Miskolci VLC férfi-vízilabdacsapata lehet a megyei sportszervezetek közül a nemzetközi szinten a legjobb eredményt elérő klub, amennyiben a szombati, az orosz Spartak Volgograd elleni Európa Kupa-­negyeddöntő-visszavágón kiharcolja a 4 közé kerülést. Az MVLC szerdán Kanada válog...

Érdekes, izgalmas és látványos meccset játszottak a csapatok
Miskolc - Az Európa Kupa negyeddöntőjének első felvonását szerdán este vívta a PannErgy-MVLC. A férfi Európa Kupa ezen szakaszában már csak négy olyan csapat harcol, amelyek az előző körökből sikeresen továbbjutottak, illetve hozzájuk érkezett a Bajnokok Ligája rájátszásának négy vesztese. ...