MVLC: A belgrádi Zvezda ellen melegítettek az Újpestre

MVLC: A belgrádi Zvezda ellen melegítettek az Újpestre
© Fotó: Ádám János/archív
Miskolc – Budapesten száll vízbe ma 19 órától a PannErgy-MVLC férfi vízilabdacsapata.

Az alsóházi, 9–16. helyért zajló rájátszás első és második fordulójában is győzött az OB I-es miskolci együttes, amely a hét közben illusztris vendéget fogadott.

– Igen, keddtől csütörtökig velünk készült a hozzánk ellátogató szerb Crvena zvezda csapata, jelenlegi pólósunk, Alexandar Njegovan korábbi klubja – mondta lapunknak dr. Sike József, az MVLC szakvezetője. – Otthon többszörös bajnokok, kupagyőztesek és 2013-ban megnyerték a Bajnokok Ligáját, centerük, Branko Pekovic a kazahsztá­ni válogatott tagja. Három edzőmérkőzést játszottunk, aztán kétszer gyakoroltuk az emberelőnyös és -hátrányos szituációkat. Miután már nincsenek benne az Adria Ligában, kérték ezt a lehetőséget, mert szükségük van a meccsekre, ezzel együtt hallották, hogy mi jól állunk a magyar bajnokságban. A tréningek, a találkozók színvonalasak voltak, én is örültem neki, hogy itt voltak, annál jobb foglalkozást, mint maga a játék, egy ilyen képességű csapattal nem tudtunk volna kitalálni.

Lendületvesztés

Amint már jeleztük: a miskolciak eddig kettőből kettőt hoztak, és ezt a statisztikát csak a Kaposvár tudja felmutatni.

– Valóban, a csoport többi hat csapata már hullajtott pontokat – tette hozzá dr. Sike József. – A sorsolás alapján az első két mérkőzésünket itthon vívtuk, s azért az egy alapvető elvárás volt, hogy ezeket nyerjük meg. Azért az látszik már, hogy a vége felé közeledünk a 2015/2016-os bajnokságnak, veszített mindenki egy kicsit a lendületéből. A KSI ellen nekünk elég volt egy 6-2-es utolsó negyed, a Pécs ellen pedig egy kiváló, fellegekben járós első félidő, 7-2-vel. Ezen összecsapás második részét 6-2-re elbuktuk ugyan, de még ez is belefért. A hullámzó teljesítményre részben már adtam választ, a másik magyarázata az: tavaly nyáron mi kezdtünk a leghamarabb edzeni, és most már tapasztalható a fizikai és szellemi fáradtság. Viszont az erőnket jelzi, hogy nem mindig kimagasló vízilabdával is hozni tudjuk a meccseket.

Győztesen nem módosít

Az újpestiek elleni csatával kapcsolatban így fogalmazott a PannErgy-MVLC vezetőedzője.

– Előzetesen ötven-ötven százalékot adok a sikerre magunknak és az ÚVSE-nek is – nyilatkozta a szakember. – Amiben bízom, az a csapatunk kiegyensúlyozottabb idegenbeli teljesítménye. Valahogy a hazai pályával járó felelősség, az ezzel járó teher jobban nyomja a játékosok vállát, amit bizonyít a kaposvári, a szentesi jó eredményünk, illetve az egri és a szegedi meccsünk. Kérdés az, melyik arcunkat vesszük elő. Azt, amelyik hengerelt a Pécs ellen a találkozó első részében vagy a 2-6-ost? A csapat összeállításánál alapvető elvem az, hogy a győztes felálláson nem módosítok, maximum akkor, ha valami gond van. Gondolok itt a kapusposztra is: egyrészt Bendes Viktor kifogástalanul lehozta a múltkor az első félidőt, másrészt Valics Bencének nincs még meg a megfelelő terhelése, bár a Crvena zvezda ellen felesben lehetőséget kaptak és kiválóan helytálltak.

Molnár István

Az állás a 9–16. helyért

  • 9. Debreceni VSE 2 1 1 – 27-22 26
  • 10. PannErgy-MVLC 2 2 – – 23-15 22
  • 11. Valdor Szentes 2 1 – 1 26-29 17
  • 12. Kaposvári VK 2 2 – – 22-16 13
  • 13. UVSE Hunguest-Hotels 2 – 1 1 20-22 10
  • 14. PVSK-Mecsek Füszért 2 – – 2 17-20 9
  • 15. EBP Tatabánya 2 – 2 – 18-18 5
  • 16. KSI SE 2 – – 2 14-25 3

A csapatok a rájátszásba magukkal hozták az alapszakaszban elért pontjaikat.