Helyi közélet

2011.08.04. 13:58

Szeptemberben már épülhet a Selyemréti Fürdő

Miskolc - Célegyenesben a selyemréti fürdő? – erről írtunk kedden, szerdán pedig megtörtént a tenderbontás.

Miskolc - Célegyenesben a selyemréti fürdő? – erről írtunk kedden, szerdán pedig megtörtént a tenderbontás.Évek óta várják a fürdőzők, hogy történjen valami a selyemréti strandon, most úgy tűnik, jövőre elkészülhet a fürdőfejlesztés. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás – immár a második – szerdán zárult. Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. szóvivője elmondta: a tenderbontás megtörtént, hét ajánlat érkezett, ezeket most értékelik. A nyertes pályázót augusztus 19-én hirdetik ki. Az ezt követő tizedik nap után kerülhet sor szerződéskötésre – ismertette.

Ez azt jelenti, hogy szeptember elsejével, a szerződés tervezett aláírásának időpontját követően elkezdődhet a kivitelezés, melyre 9 hónap áll rendelkezésre – tudtuk meg. Így már jövő nyárra egy megújult, családbarát, minden korosztály igényeit kiszolgáló, modern strandfürdő várja vendégeit a Selyemréten – mondta.

A projekt keretében megépül egy 5 egységből álló termálvizes, feszített víztükrű, vízvisszaforgató-szűrő rendszerű, összesen 1728 négyzetméteres vízfelületű medencecsoport. Lesz újra dögönyöző, de e mellett épül egy 25 méteres úszómedence, csúszdamedence, egy élményelemekkel felszerelt 3 tagú gyermekmedence is, spirál alakú gyerekcsúszdával, ülőmedence pezsgőággyal, pezsgőlevegő buzgárral. A tereprendezési munkák keretében sétautak készülnek, a kerti utak akadálymentesítésére, a szabad területek füvesítésre és intenzív növényesítésre is sor kerül – tette hozzá.

- ÉM-NSZR -


Miskolc - 2005-óta várják a miskolciak, hogy történjen valami a selyemréti strandon.


Miskolc - A borsodi megyeszékhely "népének kertje", azaz a Népkert az utolsó megmaradt, és egybefüggő zöldterület a belvárosban. Nem túl idilli, de legalább van...  


Miskolc, Miskolctapolca - Az idegenforgalmi szezonra való tekintettel a Miskolci Önkormányzat szakemberei az elmúlt időszakban felmérték Miskolctapolca növényzetének állapotát és a következő munkákat rendelték meg a Miskolci Városgazda Kft.-től


Miskolc - Sajnos nem csak az üzlet, és a korzózó egyre kevesebb a miskolci belvárosban, hanem a vendéglátóhelyek is. Sokan talán már nem is emlékeznek a Rácz kávéházra, vagy éppen Rorárius Cukrászdára.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában