Magyarország

2011.07.01. 20:37

„Debrecen Expressz”: Múltidéző vonattal Debrecenig

Debrecen - Nosztalgiautazással, kedvezményes szállással és programokkal csalogatják a turistákat.

Debrecen - Nosztalgiautazással, kedvezményes szállással és programokkal csalogatják a turistákat.

Már a vonatúton ismerkedhetnek a debreceni hangulattal és ételekkel azok, akik részt vesznek a Debrecen és Hortobágy Turisztikai Desztinációs Menedzsment idei, a célterületet népszerűsítő akciójában. A hetente háromszor (szerda, csütörtök, vasárnap) a budapesti Nyugati pályaudvar és Debrecen között közlekedő, IC vonatokhoz kapcsolt „Debrecen Expressz” múltidéző kocsival történő utazás része azon programcsomagnak, mely szállással és különböző szolgáltatásokkal kiegészítve csalogatja a turistákat.

– A vendégek és vendégéjszakák számát tekintve 2010-ben Debrecen az ország 10 leglátogatottabb turisztikai célpontja közé került. Régen sokan azt mondták, „1-2 napos” vagy „tranzitváros” de ez ma már biztosan nem igaz, érdemes hosszabb időre jönni – mondta Halasi Csaba, a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület elnöke csütörtökön, az akciót bemutató sajtótájékoztatón.

11, különböző árfekvésű szálloda vesz részt a programban, kedvezménnyel kínálva az elhelyezést, így vékony és vastag pénztárcájú vendégek is ellátogathatnak 4 vagy 5 napra a cívisvárosba, hogy részt vegyenek például városnézésen, éjszakai fürdőzésen vagy Hortobágyon a pusztaszafarin.

– Célunk, hogy minél több időt töltsenek itt a vendégek, erősítsük Debrecen és Hortobágy turisztikai vonzerejét. Az ide látogatók közül sokan felkeresik Hajdúszoboszlót is, melyet inkább partnernek tekintünk, mint versenytársnak – jelentette ki Halasi Csaba. Hangsúlyozta a július 1-től augusztus 14-éig tartó akció „kísérleti” jellegét, melyet a tapasztalatok alapján fognak alakítani. Elmondta, kiemelten figyelik a Debreceni Nyár programsorozatot, mely minden évben igen népszerű a turisták körében is, és mérhető hatása van a vendégéjszakák számára.

HBN


Debrecenben 2010-ben 310 ezer volt a vendégéjszakák száma, a turisztikai szereplők célja idén, akárcsak tavaly, ezt megtartani. Ehhez mind versenyképesebb ajánlatok kellenek, versenyképes árakon – mondta Halasi Csaba. Reményét fejezte ki, hoyg a Széchenyi Pihenő Kártya, mely az üdülési csekknél rugalmasabb és a vendéglátó helyek számára olcsóbb, segíteni fogja a belföldi turizmus élénkítését; igaz, tette hozzá, várhatóan csak 2012-ben fogják nagyobb értékben használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!