Friss hírek

2009.03.04. 10:02

Elrabolt képviselő: megszüntették a nyomozást - az elrabló csak jót akart?

<p>Megszüntették a nyomozást a rendőrség a Balla György korábbi MDF-es politikus állítólagos tavalyi elrablása ügyében. A hatóság szerint nem állapítható meg a személyi szabadság megsértése, mert nem erőszakkal vitte magával a támadó a politikust. Balla György ügyvédje panaszt tesz a megszüntető határozat ellen.</p>

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, Balla György MDF-es, Somogy megyei politikus 2008 szeptemberében tett feljelentést, mert állítása szerint elrabolták. A botrány kirobbanása után Almássy Kornél, aki az MDF elnöki székéért indult volna, úgy nyilatkozott, hogy támogatóját, Balla Györgyöt egy ismeretlen, kommandós ruhába öltözött, fegyveres férfi arra kényszerítette, hogy boltjából egy lakásba kísérték, és akarata ellenére órákon át ott tartotta. A támadó állítólag a Nemzetbiztonsági Hivatal jelvényét mutatta Ballának.

Futó Barnabás, az elrabolt politikus ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy kedden kapta kézhez a nyomozás megszüntetéséről szóló értesítést. Az indoklás szerint nem állapítható meg, hogy megtörtént volna a személyi szabadság megsértése nevű bűncselekmény, mert hiányzik az erőszakos elem. A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint a képviselőt nem erőszakkal vitte magával támadója.

Az ügyvéd szerint a támadó azt mondta, hogy azért vitte magával Balla Györgyöt, mert meg akarta védeni. Szerinte ugyanis akkoriban az MDF-es Almássy Kornél köré tömörülő politikusok folyamatos támadásnak voltak kitéve, ettől akarta megkímélni Ballát.

Futó Barnabás szerint azonban a tanúk elmondása és egyéb körülmények alapján azonban mégis megtörtént a bűncselekmény, így a törvényben megadott nyolc napos határidőn belül panaszt nyújtanak be az ügyészséghez. Reméli, hogy az ügyészség a nyomozás folytatására utasítja majd a rendőröket. Ha nem így lesz, a pótmagánvád lehetőségével élnek, ahol az ügyvéd képviseli a vádat az ügyészség helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!