MVK: Nyári menetrendváltás Miskolcon

Akt.:
Nyári menetrendváltás Miskolcon
Nyári menetrendváltás Miskolcon - © Fotó: mvkzrt.hu
Miskolc – 2016. június 25-től nyári üzemmódba kapcsol az MVK Zrt., így az iskolaszünetre érvényes menetrend lép életbe. A miskolci buszok és villamosok a tavaly nyári menetrendhez hasonlóan közlekednek az utasok által kért kisebb módosításokkal, változatlan vonalhálózaton.

Nyári változások

Felső-Majláthon a fejlesztések befejeződtek, a teljes végállomási terület megújult, a felszállóhelyeken digitális kijelzőkkel felszerelt fedett utasvárók épültek. A Bagolyvár megnyitott, az épületben modern váróhelyiség kapott helyett mosdókkal, ide költözött a bérletpénztár, a végállomási menetirányítás és járművezetőink is itt töltik pihenőidejüket.

Lillafüredre, a Libegő park nyitva tartásához igazodva hétvégenként különjáratok közlekednek. Miskolc környezettudatosságát jelzi, és a Bükk „védelmét” segíti, hogy az MVK Zrt. a Majális-park végállomást P+R parkolóvá alakította: az autósok hétvégenként és ünnepnapokon a Majális-parkban térítésmentesen parkolhatnak és helyben, a buszra átszállva, a környezetet kímélve közelíthetik meg például a lillafüredi libegőt is.

A TAKATA gyár kérésére a dolgozói létszám növekedéséhez igazodva bővült a 43-as járat menetrendje. Így Miskolc déli részén a 4, 14, 43 és a 44-es járatok közös, fonódó szakaszán több járattal szolgáljuk ki Hejőcsaba városrész lakosságát.

Elektronikus formában is elérhető a teljes menetrendkönyv itt.

Forrás: mvkzrt.hu.