MVK: Közlekedési információk az augusztus 20-i hosszú hétvégére

Akt.:
Közlekedési információk az augusztus 20-i hosszú hétvégére
Közlekedési információk az augusztus 20-i hosszú hétvégére - © Fotó: mvkzrt.hu
Miskolc – Augusztus 20-án a vasárnapi, 21-én a szombati menetrend szerint közlekednek az MVK járatai.

Közlekedési információ a csütörtöki rendezvény könnyebb elérése érdekében.

Lovagi Tornák Tere átadása

Augusztus 20-án kora délelőttől a villamosok egész nap 10 percenként közlekednek, 18 órától a nap végéig ennél is gyakrabban.

Az autóbuszra várakozó utasok számát az MVK Zrt. munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik, ha szükséges, rásegítő járatot indítanak Diósgyőri városközpont – Tiszai pályaudvar között.

22:00 óra után, közvetlen járatok indulnak Diósgyőr városközpontból az 1-es autóbusz Tiszai pályaudvar irányába lévő megállójából az Avas kilátó, a Repülőtér és a Hejő-park végállomás irányába. Diósgyőr városközpontból a Majális park irányába az 1-es autóbusszal lehet eljutni.

Vonaljegy a helyszínen is váltható lesz, de a jegypénztárak közül a Tiszai pályaudvaron és a Búza téren lévő 6:00-19:00 óra között, míg a felső-majláthi és az Uitz Béla utcai pénztár 7:00-14:00 óra között nyitva tart ezen a napon is.

Szülinap az állatkertben

Augusztus 20-án ünnepli szülinapját a Miskolci Állatkert-és Kultúrpark. Tekintettel az utasforgalom várható növekedésére az MVK Zrt. a Felső-Majláth és a Vadaspark között igény szerint, vagyis kérésre közlekedő ZOO járatot minden időpontban automatikusan elindítja. Utasainknak ezen a napon így nem szükséges a ZOO járatot telefonon, vagy személyesen kérni, mert társaságunk a rendezvény miatt garantáltan elindítja.

Bérletpénztári információk

Az MVK bérletpénztárai a hosszú hétvégén a bérletváltási időszakon kívüli munkaszüneti napi nyitva tartás szerint állnak rendelkezésre, kivéve az Avas városközpontban lévő bérletpénztárat, amely a megszokottól eltérően augusztus 21-22-én ki fog nyitni.

Családi- és turistajegy akció a hosszú hétvégén

Aki augusztus 20-án váltja meg 3 napos turistajegyét, egy nap utazást ajándékba kap.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. augusztus 20. és 23. között meghosszabbítja a 3 napos turistajegy érvényességét, így azok, akik 20-án váltják meg a turistajegyet egy nappal tovább érvényes jegyet kapnak változatlan ár mellett és augusztus 23-án éjfélig utazhatnak vele.

Családi jegy a hosszú hétvégén

A hétvégi családi jegy – a megjelölt hétvégén – szombat 0 órától vasárnap 24 óráig érvényes az MVK Zrt. menetrend szerinti járatain korlátlan számú utazásra a város közigazgatási határán belül (vagyis Felsőzsolcára már nem jogosít utazásra). Egy hétvégi családi jegy igénybevételére – annak érvényességi ideje alatt – összesen egy vagy két felnőtt és legfeljebb három, tizennégy éven aluli gyermek jogosult. A hat éven felüli gyermek esetén utazáskor az érvényes magyar diákigazolványt fel kell mutatni.

A hétvégi családi jegyet most nem csak az utazási feltétel szerint meghatározott szombat-vasárnapi napra, hanem a csütörtöki-pénteki napra is meg lehet vásárolni. Vagyis akik a teljes, négy napos hosszú hétvégén ezzel a jegytípussal kívánnak utazni, azok szombat és vasárnap mellett a csütörtöki és pénteki napra is válthatnak hétvégi családi jegyet.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –


Forgalomkorlátozás Miskolcon augusztus 20-án

Miskolc – Az ünnepi megemlékezéshez kötődően Miskolcon, a Diósgyőri vár környékén útlezárások lesznek. tovább »

Így ünnepli a megye Szent István napját

Borsod-Abaúj-Zemplén – Államalapító királyunkat és az új kenyér ünnepét köszöntjük. Egy csokorba gyűjtöttük hogyan ünneplik megyénk városaiban augusztus 20-át. tovább »

Születésnap a Miskolci Állatkertben

Miskolc – A Miskolci Állatkert és Kultúrpark idén ünnepli megnyitásának 32. születésnapját. Ebből az alkalomból augusztus 20-án, csütörtökön családi napot szerveznek. tovább »
hirdetés


hirdet�s