haon-sportoldal

2007.11.19. 10:45

Érmek az Európa-bajnokságról

<p>Faro - A Fontana Kick-box SE versenyzői kiválóan szerepeltek a mammutmezőnyben.</p>

Remekeltek a debreceni és kabai Fontana Kick-box SE versenyzői a portugáliai Faro-ban megrendezett kick-box junior Európa-bajnokságon, hiszen összesen négy érmet hoztak haza.

A gyönyörű, óceánparti városban mammutmezőny állt rajthoz, hiszen huszonöt ország hétszáztíz versenyzője küzdött a minél előkelőbb helyezésekért. A magyar válogatott színeiben négy fontanás versenyző is szerencsét próbált, akik közül hárman is a dobógóra állhattak. A végig remekül teljesítő fontanásokat mindhárom szabályrendszerben csak a későbbi bajnokok tudták megállítani. Major Zsolt és Hutai László edzők tanítványai, Kiss Orsolya és Kiss Szixtusz Sámuel full-contactban szereztek értékes bronzérmet, míg Gál Márta semi- és light contactban is a dobogóra állhatott, mindkettő szabályrendszerben a harmadik helyen végzett. A negyedik fontanás, Rácz Krisztián végig remekül küzdve szerezte meg az ötödik helyet.

A juniorok tehát bizonyítottak, ám hamarosan a felnőttek is megtehetik ugyanezet, mégpedig szintén Portugáliában. November 26-tól december 3-ig Portóban rendezik meg a felnőtt kick-box világbajnokságot, és örömtelinek mondható, hogy a magyar válogatott full-contact szakágának a felét, öt főt a Fontana SE versenyzői tesznek ki. Katona Attila szövetségi kapitány vezetésével egyébként éppen edzőtáborban izzadnak Nagy Zsolték, akik remélik, hogy az évad legfontosabb versenyén sikerül a legjobbjukat nyújtaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!