MVK: "jogos volt a pótdíjazás"

Miskolc – “Újabb MVK-ügy: mikortól jó a júliusi bérlet?” címmel megjelent olvasói panaszra reagált a közlekedési társaság.

Az „Újabb MVK-ügy: mikortól jó a júliusi bérlet?” című cikkükre, ( http://www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/ujabb-mvk-ugy-mikortol-jo-a-juliusi-berlet/cn/news-20080701-01422202 link alatt található), melyet ugyan nem kaptunk meg, a válaszunk a következő.

1. A hölgy pótdíjazása jogos volt – hiszen a júliusi bérletszelvény érvényessége július 1. napjától augusztus 5-én 24 óráig tart, ezért a júliusi bérletszelvény június 30-án nem érvényes utazásra.
2. Szeretnénk felhívni utasaink figyelmét, hogy az ilyen kellemetlenségek elkerülhetőek, hiszen minden bérlettípuson fel van tüntetve az érvényességi idő:
• a hagyományos bérletek a naptári hónap, illetve az év első napjától az érvényességi időszakot követő hónap 5-én 24 óráig érvényesek,
• a 30 napos bérletek az adott hónap adott kezdőnapján 0 órától a következő hónap azonos napját megelőző napján 24 óráig jogosítanak utazásra (az érvényesség kezdete nem feltétlenül a vásárlás napjával azonos, hanem az utas által szabadon meghatározható).
Előzmény:

Kapcsolódó cikkek: