MVK: Ha még nincs diákigazolvány, milyen szám kerüljön a tanuló bérletekre?

Akt.:
Ha még nincs diákigazolvány, milyen szám kerüljön a tanuló bérletekre?
Ha még nincs diákigazolvány, milyen szám kerüljön a tanuló bérletekre? - © Fotó: mvkzrt.hu
Miskolc – Tanévkezdés előtt ismét több diák utas érdeklődött arról, hogy diákigazolvány hiányában mit írjanak rá a bérletszelvényre.

Annak, akinek tanulói jogviszonya fennáll, ám a diákigazolvány kiállítása még folyamatban van, az rendelkezik egy úgynevezett oktatási igazolással, ennek az igazolásnak a 3. c) pontjában szereplő (11 számjegyű) számát kell a bérletszelvényen feltüntetni (tanulói azonosító) ennek hiányában az igazolás száma is feltüntethető. Azok az első osztályba induló kisiskolások, akik még nem rendelkeznek sem diákigazolvánnyal sem oktatási igazolással a bérletszelvényre a nevüket és születési idejüket tüntessék fel.

Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét a következőkre:

  • Az iskolalátogatási igazolások nem alkalmasak az utazási kedvezmény igénybevételére. Érvényes állandó diákigazolvány hiányában az utazási kedvezményeket az oktatási igazolással lehet igénybe venni.
  • Amennyiben hó közben érkezik meg a diákigazolvány, a bérletszelvényt nem kell kicserélni, hogy a diákigazolvány száma kerüljön rá, mert a bérlet az oktatási igazolással is érvényes.
  • A szeptember havi bérletszelvények már augusztus 25-től megvásárolhatóak, és a vásárlás napjától függetlenül, szeptember 1-től érvényesek. Azok számára, akik augusztus végén váltanak bérletet és már utazni is szeretnének vele, ajánljuk a hóközi bérletet, amely tetszőleges kezdőnappal váltható, az adott hónap adott kezdőnapján 0 órától a következő hónap azonos napját megelőző napján 24 óráig jogosít utazásra (például a hónap 10-én 0 órától a következő hónap 9-én 24 óráig).

Háttérinformáció

2012. január 1-től megváltoztak a diákigazolványok igénylésével, kiadásával, érvényesítésével és használatával kapcsolatos szabályok, ezeket a változásokat az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII. 30.) Kormányrendelet tartalmazza.

igazolas_3c_pontja

A fenti kormányrendelet tartalma beépítésre került a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló kormányrendeletbe (85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet ), ennek a 3§ b) pontja rendelkezik arról, hogy:

Óvodai, tanulói, hallgatói jogviszonya alapján az 1. mellékletben meghatározott kedvezményre jogosult, ” ha az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet szerinti diákigazolvánnyal vagy az ott meghatározott igazolással (a továbbiakban együtt: diákigazolvány) rendelkezik”.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –


MVK: Őszi menetrendi változások

Miskolc – 2015. szeptember 1-től megkezdődik az iskolai tanév, befejeződnek a nyári szabadságolások, életbe lép az őszi menetrend a magasabb utazási igényekhez igazodva. Az MVK Zrt. járatai a nyáron bevezetett változásokkal kiegészítve fognak közlekedni. tovább »
hirdetés


hirdet�s