Friss hírek

2007.11.15. 15:57

Megújul az IWIW - a cégeknek fizetniük kell

<p>A cégeknek a jövőben az fizetniük kell, ha külön oldalt szeretnének működtetni az IWIW közösségi portálon. A civil kezdeményezések és a non-profit szervezetek továbbra is ingyen használhatják az oldal szolgáltatásait. Egyelőre teszt-üzemmódban működik majd a portálon az úgynevezett Közösségi Rendszer, de a korábbi ismert funkciók tovább élnek.</p>

A fennállása óta a legnagyobb fejlesztésnek köszönhetően megújul az IWIW - jelentette be az internetes portál ügyvezető igazgatója csütörtökön. Szabó Márton kifejtette: még az idén minden felhasználó számára elérhető lesz az IWIW-en belül az úgynevezett Közösségi Rendszer, ami azt jelenti, hogy civil kezdeményezések, a non-profit szervezetek és cégek is jelen lehetnek az oldalon. Számukra ez új marketing és kommunikációs lehetőséget jelent - tette hozzá.

A profitorientált cégeknek azonban fizetniük kell a szolgáltatásokért: egy egyszeri belépési díjat, ami ötezer forint, és havonta is kapnak számlát attól függően, hogy hány felhasználó a tagjuk - mondta Szabó Márton. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: a cégek nem jelölhetnek be felhasználókat, így nem lesz "tolakodó" az új rendszer, csak az egyének csatlakozhatnak közösségekhez.

Szabó Márton a Közösségi Rendszer lényegéről elmondta: a civil kezdeményezések, a non-profit szervezetek és cégek külön közösséget tudnak alapítani. Az alapítványoknak és non-profit szervezeteknek ingyenes lesz a szolgáltatás. Ugyanezt megtehetik a cégek is, akik fizetnek ezért, és így tájékoztathatják a fogyasztóikat az újdonságokról, aktualitásokról. A fejlesztéssel ki akarják szűrni a nem valós felhasználókat rejtő adatlapokat, és a kéretlen, reklám célú "bejelölgetéseket" - fogalmazott.

A főoldalon, a "Kit ismerhetek?" rovatban, az adatlapokon is látható lesz majd az új funkció. A Közösségi Rendszer segítségével bárki találhat magának érdeklődési körének megfelelő csoportot, amihez csatlakozhat, legyen szó alapítványról, ideológiai közösségről vagy cégről. A rendszerhez csatlakozott például a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) és a Nokia is.

Az IWIW közösségi portálnak jelenleg hárommillió regisztrált felhasználója van. A sajtótájékoztatón elmondták: továbbra sem tervezik az oldal teljes megnyitását, tehát senki nem kap korlátlan számú meghívót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!