MVK: a bíróság nem dönt a miskolci sztrájk mértékéről

Akt.:
MVK: a bíróság nem dönt a miskolci sztrájk mértékéről
MVK: a bíróság nem dönt a miskolci sztrájk mértékéről
Miskolc – A Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság csütörtökön határozatot hozott a miskolci tömegközlekedést érintő sztrájkkal kapcsolatban. Mégpedig azt: elutasítja az érdekvédelmi szervezetek kérelmét.

Mint arról beszámoltunk, a szakszervezetek a bírósághoz fordultak, mert sztrájktervükre több hétig nem kaptak választ az MVK-tól. Javaslatukban – a törvényileg szabályozott minimum 66 százalék helyett – 68 százalékos elégséges szolgáltatás biztosítását ajánlották. Ezt a tervezetet juttatták el a bírósághoz is, hogy az állapítsa meg, elfogadható-e a javasolt szolgáltatás mértéke. Kérelmüket azzal utasították el, hogy a sztrájk esetére biztosítandó elégséges szolgáltatás mértékét törvény határozza meg, így ez nem igényel bírósági döntést. A határozat nem jogerős, öt napon belül lehet fellebbezni ellene.

Zelenka László, a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezetének elnöke lapunktól értesült a bíróság döntéséről. Azt mondta, összeül a sztrájkbizottság és közösen döntenek a továbbiakról.

ÉM-NSZR
hirdetés
hirdet�s