Friss hírek

2009.02.18. 15:32

OLIMPIA - A Sportfive-é a következő két olimpia

<p>A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntése értelmében a Sportfive cég közvetítheti a következő két olimpiát. Ez az első alkalom, hogy a NOB nem az Európai Műsorsugárzók Uniójával (EBU) köt szerződést az olimpiai közvetítési jogokról. A szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra.</p>

A Sportfive közvetítheti a 2014 szocsi téli olimpiát, és az egyelőre még nem kijelölt helyszínen rendezendő 2016-os nyári játékokat - a NOB októberben dönt a helyszínről.

A Sportfive csoportba 40 európai ország tartozik, de nem áll szerződésben például Németországgal, Franciaországgal, Nagy-Britanniával, Spanyolországgal és Olaszországgal. Ezekben az országokban külön szerződés alapján értékesíti a közvetítési jogokat a NOB.

A Sportfive eddig elsősorban labdarúgó közvetítésekre koncentrált, a tavalyi Európa-bajnokság jogait is ők vették meg. A cég szóvivője, Caroline Götz a német hírügynökségnek azt mondta, örülnek a NOB-bal kötött szerződésnek, és azon lesznek, hogy a lehető legtöbb ember nézni tudja az olimpiai közvetítéseket.

A NOB elnöke, Jacques Rogge szerdai közleményében egy új, izgalmas médiakorszak kezdetéről beszélt, egyúttal köszönetet mondott az EBU-nak a sokévnyi közös munkáért.

Az EBU közvetíti még a 2010-es vancouveri téli, és a 2012-es londoni nyári olimpiát.

A Sportfive-ot 2001-ben hozta létre Hamburgban az német többségű RTL Group és a francia Canal Plus. A vállalkozást 2006-ban vette meg a francia Lagardere média csoport, a hírek szerint 500 millió euróért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!