MVK: 24 év után búcsúzott a 200-as pályaszámú Tátra Miskolctól

Akt.:
24 év után búcsúzott a 200-as pályaszámú Tátra Miskolctól
24 év után búcsúzott a 200-as pályaszámú Tátra Miskolctól - © Fotó: mvkzrt.hu
Miskolc – A múlt héten pénteken egy, összesen kettő darab Tátra villamos indult útnak az MVK Zrt. telephelyéről Prágába. Közlekedéstörténeti jelentőségű, hogy 1991-ben ez a villamos, a 200-as pályaszámú érkezett elsőként Miskolcra, és pénteken ettől a villamostól búcsúztunk először.

A története röviden: Kassáról került Miskolcra három darabban, hogy itt nálunk, az MVK Zrt. telephelyén összeszereljék és 1991. október 1-én forgalomba álljon. Ezt követte még 17 darab, amelyből 9 Kassáról, 8 Most-Litvínov városából érkezett hozzánk. A 18 darabos Tátra flottából tehát kettőt Prága vásárolt meg, amelyből egyet, a 200-as pályaszámú villamost péntek este hét órakor vitték el telephelyünkről. A villamost autópályán szállították és Hegyeshalomnál hagyta el az országot.

tatra0

Az első kép a Berta József – Kertész István által összeállított, 100 éves Miskolc város tömegközlekedése című könyvben jelent meg.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s