MÁV menetrendi változások

MÁV menetrendi változások
A vasúti pályafelújítások miatt néhány vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Ez érinti megyénk közlekedését is

Megjelent a 2006/2007. évi menetrend 3. számú módosítása, amely augusztus 27-én lép életbe. A módosítás nyomdai átfutása alatt néhány vasútvonalon további változások történtek a vonatok közlekedésében, amelyet megtalálnak az állomásokon elhelyezett hirdetményeken, a MÁV-START honlapján a www.mavstart.hu lapon, a MÁV ZRt.  www.mav.hu oldalán a „menetrend” hivatkozásnál, illetve érdeklődhetnek a MÁVDIREKT telefonszámán.

Pályaépítések és felújítások miatti módosítások:

A Budapest – Miskolc – Szerencs – Nyíregyháza vonalakon a Felsőzsolca és Hernádnémeti-Bőcs között végzett pályafelújítási munkák miatt a Füzesabony és Nyíregyháza szakaszon közlekedő vonatoknál augusztus 21-én 7 órától szeptember 1-én 16 óráig módosul a menetrend. Néhány vonat Miskolcról korábban közlekedik. A menetrendben a Miskolcról Szerencsre 6.10-kor és 14.10-kor, illetve ellenkező irányban a Szerencsről 6.17-kor, 7.17-kor, 15.17-kor meghirdetett személyvonatok a felújítás idején nem közlekednek.
A (Budapest -) Szolnok – Békéscsaba – Lőkösháza vonalon pályafelújítási-építési munkálatok miatt, módosított menetrend érvényes, illetve a csatlakozások biztosítása érdekében a Hatvan-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Mezőtúr-Szarvas vonalakon bizonyos vonatok módosított menetrendben közlekednek, augusztus 16.-tól október 11-ig.

Rövididejű menetrendváltozások:

A Budapest – Miskolc – Sátoraljaújhely vonalon végzett pályafelújítás miatt a Miskolc-Tiszaipályaudvarról 23.14-kor Füzesabonyig és a 21.06-kor Tiszapalkonya-Erőmű állomásig közlekedő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek augusztus 31-én.