Múzeumok Éjszakája – Élményveszély volt a múzeumokban

Akt.:
Sokan választották az éjszakai programot
Sokan választották az éjszakai programot
Miskolc – A Múzeumok Éjszakáján sokan „dacoltak” a veszéllyel, a látogatók oda is bementek, ahova máskor nem szabad.

Igaz, hogy a vulkán félelmetes, de a múzeumban „kiállított” kevésbé veszélyes sőt, még szórakoztató is, ahogy eljátssza, hogyan tör ki egy igazi tűzhányó. Éppen ezért ez az egyik kedvence Páll Zsófia Mónikának a Herman Ottó Múzeum Pannon-tenger Földtörténeti és Természetrajzi Tárában. Szombaton is megnézte, de a kiállítótérben található kirakóssal is szívesen játszott. Anyukája, Kovács Mónika elárulta, mivel pedagógus, a tanítványaival is gyakran jár a múzeumba, de a Múzeumok Éjszakájának programjai is olyan érdekesek voltak, hogy eljöttek megnézni. S, ha már a múzeumban mindent láttak, jó volt meghallgatniuk a Smink zenekar koncertjét is.

– Minden évben Budapestre megyek, hiszen a Múzeumok Éjszakája ott sok érdekes programot ígér. Az idén azonban családi ok miatt nem tudtam utazni, így itthon látogatom végig a múzeumokat. Az ősfákat többször láttam már, de újra megnéztem, este pedig a Diósgyőri várba megyünk, a Szent Iván éji rendezvényre – ezt Regina mondta szombaton, aki barátnőjével nézte végig a tárlatot.

muzeum-13-aj

Hihetetlen

– Ez hihetetlen, eddig nem is láttam, de lenyűgöző – lelkendezett Szabó Eszter a különleges eljárással kiállított mocsári ciprus előtt szombaton. – Itt élek Miskolcon, szégyen, de eddig nem jöttem el erre a kiállításra. Most is a barátaim beszéltek rá, de nem bántam meg, ez egy jó hétvégi program. De az is biztos, jövök még, mert igazi kincsek vannak itt a városunkban is.

Erzsébet nem tudta, hogy Múzeumok Éjszakája van, de látta a múzeum előtt a sok embert, gondolta, megnézi – ahogy ő fogalmazott –, mit adnak ingyen. „Erre sétáltam az unokámmal, és most a programokat látva be is megyünk, megnézzük a kiállítást. Sajnálom, hogy nem tudtam hamarabb, mert akkor az éjszakai tárlatvezetésre is eljöttem volna, na majd jövőre…” – legyintett.

muzeum-18-aj

Hosszú hétvége

Kelemen Zsolt és felesége a Kövesi-kiállítást nézte meg, őket ez érdekelte leginkább a Múzeumok Éjszakája programból. Ráadásul csak emiatt jöttek Miskolcra Gödöllőről. „Már régen készültünk ide, de látva, hogy június 26-ig van ez a kiállítás, most muszáj volt jönni, féltünk, kifutunk az időből. De ha már itt vagyunk, a várba is ellátogatunk, csinálunk itt egy hosszú hétvégét. Kellemes az idő, szép a belváros, jól érezzük magunkat” – mondta Zsolt.

ÉM-NSZR