Múzeumok éjszakája – Debrecenben Csehország a középpontban

Debrecen (MTI) – Csehország áll az idei debreceni múzeumok éjszakája programsorozat középpontjában; a szervezők szerint elképzelhető, hogy a korábbinál nagyobb lesz a zsúfoltság, a Déri múzeumot és a Református Kollégiumot ugyanis felújítják, emiatt e két helyszínt ezúttal nem lehet látogatni.

A Medgyessy Emlékmúzeum udvarán a cseh kultúrából, zenéből, táncból, népművészetből és gasztronómiából kaphatnak ízelítőt a látogatók, különlegességnek ígérkezik a Hrabal-galaxis pillanatképei című kiállítás, a nyugat-csehországi plzeni múzeum cseh sörtörténeti tárlata, illetve a Svejkfigurák című Android koncert – mondta Lakner Lajos, a Déri Múzeum igazgatója kedden Debrecenben sajtótájékoztatón.

Kukla Krisztián, a Modem (Modern és Kortárs Művészeti Központ) igazgatója arról beszélt, hogy intézményükben éjszakai tárlatvezetésekkel, performanszokkal várják az érdeklődőket. Berendeznek a képtárban egy éjszakai látvány restaurációs műhelyt is, ahol a restaurátorok a közönség előtt “élesben” mutatják be munkájuk rejtelmeit.

A Modem előtti Baltazár Dezső téren családi programokkal, a művészeti központ belső udvarán koncertekkel várják a múzeumok éjszakája debreceni látogatóit.

– MTI –