Friss hírek

2010.01.21. 13:43

Bemutatkozott a spanyol uniós elnökség az Európai Parlamentben

<p>A gazdasági válságra adandó megfelelõ válasz kidolgozása, az energiafüggés csökkentése, az e-kereskedelem erõsítése, elektromos autók gyártása és az európai egyetemek színvonalának emelése - ezeket a prioritásokat emelte ki szerdai beszédében az Európai Parlament elõtt a spanyol kormányfõ - közölte az EP budapesti tájékoztatási irodája.</p>

José Luis Rodríguez Zapatero a strasbourgi plenáris ülésen úgy fogalmazott: a spanyol elnökség azt is szeretné elérni, hogy a polgárok közelebb érezzék magukat az Unió intézményeihez. Ennek érdekében például nagyobb figyelmet fordítanának a jogszabályalkotás-kezdeményezési jogra. Kiemelte emellett a családon belüli erõszak elleni küzdelem ügyét, és hogy ezzel kapcsolatosan új jogi eszközök bevezetését javasolnák.

Spanyolország január elsején vette át az EU soros elnöki tisztét Svédországtól. Madrid az elsõ tagja a spanyol-belga-magyar elnökségi triónak, amely 2011 második félévének kezdetéig irányítja az EU-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!