Művészetek Háza: egyévesek lettek

Művészetek Háza
Művészetek Háza

A legnagyobb elégedettséggel számolt be a Művészetek Háza sajtótájékoztatóján Juhász Rita, az intézmény vezetője működésük első egy évéről. Mint mondta: sikerült beépülniük Miskolc kulturális életébe, s jók a visszajelzésekEgyéves a Művészetek Háza [.pdf – 198KB]

Jubileumi rendezvénysorozat (MH) [.pdf – 57KB]

A legnagyobb elégedettséggel számolt be a Művészetek Háza keddi sajtótájékoztatóján Juhász Rita, az intézmény vezetője működésük első egy évéről. Mint mondta: sikerült beépülniük Miskolc kulturális életébe, s jók a visszajelzések: a közönség megismerte és megszerette őket. Ezt alátámasztandó ismertette: 10 hónap alatt 86 ezer látogatójuk volt, közel 200 programnak adtak otthont, a 600 fős hangversenyteremben átlagosan 490-en foglaltak helyet. Az új évadra a ,,megszokott” programokon túl új csemegékkel is készülnek. Szeptember 11-16 között jubileumi rendezvénysorozattal várják a közönséget. Ráadásul az első 200 jegyvásárló ajándékot is kap.

Nem akartunk ünneprontók lenni, de azért megkérdeztük, vajon a két art-mozinak mekkora a látogatottsága: Tudomásunk van ugyanis olyan alkalmakról, amikor az intézmény szolgálatban lévő alkalmazottainak száma bőven meghaladta a nézőkét.
Juhász Rita elmondta: a házban működő mozit a Cinemis Kft. üzemelteti, külön adataik nekik vannak, de 86 ezer látogatóban a mozinézők is benna vannak. Elismerte, amikor amellett döntöttek, hogy mozi is kell a házba, a Kossuth mozi sorsa kérdéses volt. Így viszont lett 4 moziterme a városnak. A kihasználtságot a két (70, illetve 140 fős)terem egyéb hasznosításával igyekeznek javítani. Megjegyezte: a Fiatal Filmesek Fesztiválján – ami az új évadban is lesz szeptember 16-23 között – viszont mind a 4 art-mozi éjjel-nappal tele volt.


A sajtótájékoztatón jelen volt:

Juhász Rita, a Művászetek Háza vezetője
Szabó Péter, a házat múködtető Miskolci Szimfonikus Zenekar igazgatója
Madarasi Réka, a Művészetek Háza sajtósa