"Művészek a Műegyetemről" – Jordán Tamás az első

A Budapesti Műszaki Egyetem (BME) 225. tanévének ünnepi rendezvénysorozata keretében klubestet indít az intézmény egykori hallgatóinak részvételével. A Művészek a Műegyetemről program első vendége hétfőn délután négykor Jordán Tamás, a Nemzeti Színház főigazgatója lesz a BME Oktatói Klubjában.

Jordán Tamással a Magyar Hírlap kritikusa, Bóta Gábor beszélget. A rendezvény főszervezője, a BME Kulturális Titkárságának vezetője kérdésünkre elmondta, a kötetlen beszélgetés témáját a hatvanas évek adják. A beszélgetőtársak arra keresik majd a választ, hogy a magyar színházi élet egyik meghatározó személyisége, Jordán Tamás, hogyan jutott erre a pályára, milyen hatások nyomán választotta ezt a hivatást. Regős János hozzátette, a Kossuth-díjas színművész nem csak emlékezni fog, hanem verset is mond majd a délután folyamán.

Három-négy ilyen beszélgetést terveznek még ebben az évben a Műegyetemen, közölte Regős János. Május elején Scherer Péterrel találkozhat a közönség. A Krétakör Színház művésze, számos magyar film szereplője, a BME Szkéné Színházában tanulta meg a szakma alapjait, így egyebek között erről mesél majd a hallgatóságnak. A beszélgetéssorozat további vendégei Sebő Ferenc, Zorán és Bródy János lesznek.

A “Művészek a Műegyetemről” rendezvényre a belépés ingyenes.