Műveltségi vetélkedő Alsó-Zemplénben

Legyesbénye – „Ha a XIX. század mesélni tudna” címmel tartottak versenyt a hegyaljai településen.

A Legyesbényei Általános Iskola, Napköziotthonos Óvoda és Települési Könyvtár, valamint a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás műveltségi vetélkedőt szervezett a községben szerdán, magyar irodalom és történelem tantárgyakból. Három kategóriában tizenegy kistérséghez tartozó iskola kilencvenhat diákja képviseltette magát, három fős csapatokban. Az 5.-6-os korosztály Andersen életéből és három meséjéből, a 7.-8-os korosztály Mikszáth Kálmán életéből és „A néhai bárány” című művéből, a reformkori Magyarországból, továbbá az 1848/49-es forradalom és szabadságharcból készült a megmérettetésre. Az egész napos próbatétel nem csak a diákokat, de a zsűrit is megizzasztotta.

Helyezések

A nap végén a következő eredmény született. Első lett a Legyesbényei Általános Iskola Lengyel István, Varga Norbert, Béres Judit, második a Rátkai Általános Német Nemzetiségi Iskola Májer Boróka, Bárdi Balázs, Bodnár Renáto, harmadik a Szerencsi Bolyai János Általános Iskola Sándor Judit, Tóth Adél, Szentléleky Csilla alkotta csapata.

Magyar irodalom 7.-8. osztályos kategória: Első Legyesbényei Általános Iskola Horváth Vivien, Orosz Petra, Zagyi Zita, második Szerencsi Rákóczi Zsigmond Általános Kéttannyelvű Iskola Mecsei Rebeka, Gáti Gábor, Eperjesi Sándor, harmadik a Tállyai Zempléni Általános Iskola, Szóráth Fanni, Juhász Laura, Dudovics Diána teamje.

Magyar Történelem 7.-8. osztályos kategória: első a Szerencsi Bolyai János Általános Iskola, Gál László, Tóth Anita, Molnár Ádám, második a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola, Volcz Anna, Tóth Kinga, Tóth Réka, harmadik a Monoki Kossuth Lajos Általános Iskola, Alexa Ádám, Bucsás László, Hornyák Alexandra csoportja.

A dobogós helyezettek értékes tárgyjutalomban és oklevélben részesültek, a többiek emléklapot kaptak.