Műtétmegvonás Szekszárdon – Népszabadság

Két hétre felfüggesztik a műtéteket és a költséges beavatkozásokat a szekszárdi kórházban; az intézmény tulajdonosa a megszorításokra hivatkozik. A Tolna megyei közgyűlési elnök, Puskás Imre bejelentette, hogy a jövőben súlyponti kórházként működő intézményben csak a sürgősségi és a daganatos betegek ellátását nem korlátozzák – írja a Népszabadság.

A közgyűlési elnök szerint az idén már 137 millió forintot utaltak át a kórháznak, hogy a betegek bérét ki tudják fizetni, míg korábban nem kellett beavatkozniuk. Azt nem tudta megmondani, hogy az új finanszírozási szerződést aláírják-e, mert még nem látta a dokumentumot, bár az április 1-jétől érvényes.

A szaktárca vizsgálatot kezdeményezett az Egészségbiztosítási Felügyeletnél a szekszárdi kórház ellen, hogy tisztázzák, miért nem tudja ellátni a betegeket. A minisztériumban nem értik, az intézmény tulajdonosa miért az új finanszírozási rendszerre hivatkozik, hiszen az csak április 1-jén lép életbe, és korábban is hivatkoztak már gazdálkodási problémákra.Sporthírek