Műszakpótlék-kalkulátort működtet a VDSZ

Budapest, 2012. május 11., péntek (MTI) – Műszakpótlék-kalkulátort működtet honlapján a vegyipari szakszervezet, amelynek segítségével a többműszakos munkarendben dolgozók kiszámíthatják, mennyivel kevesebb pénzt visznek haza júliustól, az új Munka törvénykönyve hatályba lépésétől – tájékoztatott pénteken a VDSZ.

A vegyipari szakszervezet szerint júliustól akár évi 20 ezer forinttal is csökkenhet a több műszakban dolgozók keresete. Az új Munka törvénykönyve ugyanis változtat a korábbi pótlékrendszeren, s a jelenleginél jóval hátrányosabb helyzetbe hozza a folyamatos munkarendben dolgozókat – olvasható a közleményben.

A közlés szerint Székely Tamás, a szakszervezet elnöke felhívja az érintett dolgozók figyelmét, kalkulálják ki, mennyivel lesz kevesebb a pótlékuk és szembesítsék a döntéshozókat a felelősséggel, írják meg parlamenti képviselőjüknek. Az elnök ehhez felajánlja a szakszervezet segítségét.

A közlemény idézi Székely Tamást, aki szerint, ahol működik és erős a szakszervet, ott tárgyalnak azért, hogy a munkáltató továbbra is kifizesse a munkáért járó megfelelő bért és pótlékot, ahol pedig nincs szakszervezet, ott a VDSZ segít megszervezni az érdekvédelmet.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek