Műszaki hiba miatt késnek a vonatok a Budapest-Füzesabony-Miskolc vonalon

Akt.:
Budapest, 2015. augusztus 22., szombat (MTI) – A vasúti jelző- és biztosítóberendezés hibája miatt 30-40 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Füzesabony-Miskolc vasútvonalon szombat délután – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint Füzesabony és Mezőkövesd között romlott el a biztonsági berendezés, emiatt ezen a szakaszon csak egy vágányon, lassabban haladhatnak a szerelvények.

A két vágány közül az egyiket felújítják, vélhetően egy munkagép vágta el a kábelt, emiatt a sorompók sem működnek, a vonatok az átjárók előtt 15, a két állomás között 40 kilométeres sebességgel haladhatnak.

A kábel helyreállítása várhatóan több órát vesz igénybe, ezért a vonalon a gyors és IC-vonatokat egy szakaszon egyesítik, a Hidasnémeti-Miskolc-Füzesabony közötti személyvonatok csak Mezőkövesdig közlekednek, és onnan indulnak vissza.

– MTI –


Megjavították a biztosítóberendezést Füzesabonynál, folyamatosan áll helyre a vonatforgalom

Budapest, 2015. augusztus 22., szombat (MTI) – A szakemberek megjavítottak szombat estére a délután meghibásodott vasúti jelző- és biztosító berendezést Füzesabonynál, a vonatforgalom folyamatosan áll helyre – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel. tovább »