„Muszáj” volt játszaniuk Pácinban

A játékmaratonon
A játékmaratonon - © Fotó: BG
Pácin – Pácin játékmaratonnal csatlakozott a ­Kultúrházak Éjjel-Nappal programhoz.

A pácini faluház színháztermében egy gombostűt is nehezen lehetett volna leejteni. A település is csatlakozott a Kultúrházak Éjjel-Nappal programsorozathoz egy reggeltől estig tartó játékmaratonnal, amelynek keretében az óvodások és az iskolások egymást váltva a legkülönbözőbb társasjátékokkal múlatták az időt.

Közösségi programok

– Számunkra nagyon fontosak ezek a közösségi programok – mondja Gégény Zsuzsa, Pácin polgármestere. – Igyekszünk a településen élőket megmozgatni, figyelünk minden korosztályra. A mostani ­alkalom elsősorban a gyerekekről szól, ezért találtuk ki számukra a játékmaratont. Az idősebbeket pedig egy helyi szőttesekből készült kiállítással és egy fánkversennyel ­igyekeztünk aktivizálni.

A fánkversenyre tizen­négyen neveztek. Természetesen a játékmaraton résztvevői kóstolót is kaptak ezekből a fánkkülönlegességekből.

Negyedik éve

– 2015 óta vagyunk jelen a Kultúrházak Éjjel-Nappal programban – mondja Trimáj Renáta, az esemény főszervezője. – Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a lehető legtöbb alkalommal a település fiataljai együtt legyenek az ­idősebbekkel.

– ÉM-BG –