Műsorral kedveskedtek

Az idősek és a fiatalok kapcsolatát egyre szorosabbra fűzik Vasmegyeren, s ennek mind több jele is van. A gyermeknapkor az idősek otthonának lakói bábműsorral kedveskedtek a Megyer Vezér Általános Iskola diákjainak.

A fiatalok az akkori meglepetést viszonozták a napokban, ugyanis színvonalas összeállítással léptek fel a Szociális Szolgáltató Központban. Az ünnepségre nemcsak a bentlakásos otthonban élők kaptak meghívást, hanem az idősek klubjának tagjai is, sőt még a szervezők – Kovácsné Szabó Anikó foglalkoztatás-szervező és Márton Lászlóné klubvezető – gondoltak a házi gondozásban részesülőkre is, akiket a polgármesteri hivatal gépkocsija vitt el az ünnepségre.

A szépen feldíszített teremben a diákok szavaltak, énekeltek, mesét mondtak, színdarabot adtak elő. Műsort adott továbbá az általános iskola énekkara és a helybeli Aranyeső Népdalkör. A tanulók saját kezűleg készített kis ajándékokkal is kedveskedtek az időseknek.

A 7. osztályos lányok tortát sütöttek erre az alkalomra. Az intézmény dolgozói tengerivel készült töltött káposztát készítettek. Matolcsi Béla és Plósz Mátyás szőlőt ajándékozott az intézménynek az ünnep alkalmából, vagyis a műsor után finom falatok is vártak a munkában megfáradt idős emberekre, akiket Nagy Gézáné,  a Szociális Szolgáltató Központ igazgatója köszöntött az idősek világnapja alkalmából.

– M. Magyar László –