Musical ősbemutatóra készülnek Szegeden

A 2008-as Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatják be Shakespeare: Szentivánéji álom című színművének musicalváltozatát. A darab zeneszerzője Szakcsi Lakatos Béla, szövegírója Müller Péter Sziámi, rendezője pedig Kerényi Miklós Gábor – tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteken Bátyai Edina fesztiváligazgató.

A Budapesti Operettszínház és a Szegedi Szabadtéri Játékok együttműködésében állítják színre a Dóm téren a Szentivánéji álom musicalváltozatát. Szakcsi Lakatos Béla fejében már teljesen összeállt a darab zenei anyaga, mondta el érdeklődésünkre Bátyai Edina. Egy tucatnyi népzenei és jazz elemeket is feldolgozó betétdal, már hangszerelési fázisban van – tájékoztatott a fesztiváligazgató.

A musical szövegírója, Müller Péter Sziámi viszont csak akkor tudja elkezdeni az érdemi munkát, amikor már az összes dal hangzóanyagát hallotta.

A musical rendezője Kerényi Miklós Gábor az Operettszínház társulatával viszi színre a darabot – közölte Bátyai Edina. A Szentivánéji álom szereplői a Budapesti Operettszínház fiatal művészei, így többek között Dolhai Attilát, Bereczki Zoltánt, Vágó Bernadettet, Vágó Zsuzsit és Szabó P. Szilvesztert előadásában láthatja a közönség a Szentivánéji álom musicalváltozatát.

A Shakespeare darabból készült musical ősbemutatóját 2008. július 25-én tartják a szegedi Dóm téren. Ebben az évben pedig már szeptemberben elkezdik a jövő évadra szóló jegyek értékesítését, tájékoztatott Bátyai Edina.Sporthírek