Murvás aranyhétvége Bükfürdőn

Murvás aranyhétvége Bükfürdőn
A miskolci Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón nyerte meg az idénynyitó Bükfürdő Ralit.

Rajt-cél győzelmet aratott Bükfürdőn Kazár Miklós és Ferencz Ramón. A miskolci versenyző és navigátora két nap alatt több mint félperces előnyt szorgoskodott össze a tizenkét szakaszon. Már a szombati gyorsok is előrevetítették, hogy az idei bajnokság első futama Kazárékról szólhat. Vasárnap tovább növelték a vezetésüket, és végül magabiztosan nyertek Nyugat-Magyarországon.

Specialista

– Nagyon színvonalas versenyen vagyunk túl – értékelt a díjkiosztó előtt Kazár Miklós. – Egyetlen riválisunk sem esett ki, végig éles verseny volt, aminek kimondottan örülök. Hat gyorsaságit megnyertünk, háromszor a második, és ugyancsak háromszor a negyedik idő volt a miénk. Óriási élmény volt ilyen pályákon autózni. Hatalmas tempóban, közel a fákhoz szinte tükörsima murván. Boldog vagyok, hogy ilyen jól kezdődött számunka az idény, ez a futamgyőzelem még nagyon sokat érhet az éves összetett szempontjából.

Kazár Miklós nyugodtan vallhatja magát Bükfürdő specialistának. Navigátorként háromszor, pilótaként pedig kétszer tudta megnyerni a Nyugat-magyarországi száguldást. A díjkiosztón 2011 után 2012-ben is ő kapta meg a legnagyobb serleget. Ferencz Ramón az egyik legtapasztaltabb navigátor a magyar mezőnyben, de ilyen sikerét még nem élt ált. Mint mondta: tizenkét esztendeje vár erre a sikerre, amit most Kazár Miklóssal együtt élhetett meg. Bükfürdőn a második helyen Herczig Norbert és Bacigal Igor zárt, a dobogó harmadik fokára pedig Botka Dávid és Mihalik Péter állhatott föl. Az abszolút versenyben dobogóra pályázó párosok közül csupán Bútor Róbert esett ki. A magyar ralibajnokság június első hétvégéjén a nagy hagyományokkal rendelkező pécsi viadallal folytatódik.

(ÉM – ME)


A Bükfürdő Rally (nem hivatalos) végeredménye:

1. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer EVO IX: R4) 1:09:27,5

2. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) +31.1

3. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX. R4) +33.2

4. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Ford Fiesta S2000) +1:08,8

5. Elek István, Földi Nikoletta (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +1:32,2

6. Matics Mihály, Viczena Gábor (Mitsubishi Lancer EVO IX. RS)