Murván folytatják május végén

Akt.:
Spiciék eddig ezüstre vannak beállítva Romániában
Spiciék eddig ezüstre vannak beállítva Romániában - © Fotó: DuEn
Két ezüstöt szállított eddig a román rallybajnokságból Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás.

Két aszfaltos versenyen már túl van a román rallybajnokság mezőnye. Brassóban, majd legutóbb Temesváron komoly csata alakult ki az a dobogós helyezésekért. Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás mindkét viadalon az előkelő második pozícióban zárt, ami bizakodással töltheti el az egységet a jövőre nézve. A miskolci pilóta és navigátora a második futamon már több szakaszgyőzelmet is aratott, ami a Mitsubishi Lancer EVO X R4 gyorsaságát is bizonyítja.
– Az eddigi tapasztalatok alapján tisztán látszik, hogy jó irányba haladunk – tette hozzá Spitzmüller Csaba. – Tavaly nagyon sok műszaki problémánk volt, de úgy tűnik, hogy ezt az idei évre sikerült levetkőzni. Még mindig sok van bennünk, ám bízom benne, hogy Bákóban ismét sikerült előrelépnünk. A brassói hétvégén a kiszámíthatatlan időjárás miatt olyan volt az egész száguldás, mint egy orosz rulett. Temesváron száraz, meleg időben versenyeztünk, viszonylag hamar beálltunk a második helyre, ezt pedig a végéig meg tudtunk tartani.
Ez pedig azt jelenti, hogy Spitzmüllerék az abszolút értékelést tekintve is az ezüstérmes pozícióban állnak. A címvédő Valentin Porcisteanu mindkét futamot megnyerte, így százszázalékos teljesítménnyel vezeti a sorozatot. Utánuk viszont megkezdődtek a körbeverések, ezért még nagyon sokat érhet a szezon elején begyűjtött 36 pont.
– A tavalyi évhez képest szépen fejlődünk, haladunk előre – tette hozzá Szőke Tamás, navigátor. – Ismeretlen pályákon, ismeretlen közegben tudtunk megállni a helyünket, aminek nagyon örülök. Az elmúlt két hónapban rengeteget tanultam Spicitől, remélem, hogy ezt a későbbiekben is kamatoztatni tudjuk majd.

Távol az otthontól

Május 25-én és 26-án Bákóban folytatódik a sorozat. A nyolc állomásból álló román bajnokság harmadik futamához érkezünk két hét múlva. Eddig aszfalton nyomták tövig a gázpedált, most azonban következik az első murvaverseny.
– Kimondottan kedvelem ezt a borítást, ezért nagyon várom már a következő versenyhétvégét – folytatta Spitzmüller Csaba. – Nagyon messze, több mint hétszáz kilométerre kell utaznunk, az autó beállításait pedig murvára kell hangolnunk. Legutóbb tavaly augusztusban Aradon mentünk hasonló körülmények között, akkor a dobogó harmadik fokára állhattunk föl. Most az idei két ezüst után nagyobb terveink vannak, reméljük május utolsó hétvégéjén ezeket sikerül megvalósítani.

-ME-