Munkavédelmi felügyelõk jártak az ólommérgezett dolgozókkal teli üzemben

Munkavédelmi felügyelõk jártak ezen a héten abban az üzemben, amelynek dolgozói közül egy hét alatt 28 ember került kórházba ólommérgezés miatt. Az esetrõl a kórház értesítette a munkaügyi fõfelügyelõséget.

Egy hét alatt 28 embert vittek ólommérgezéssel a fõvárosi Péterfy Sándor utcai kórházba. Egy részüket bent tartották, a többieket járóbetegként kezelik – errõl Zacher Gábor, az intézmény toxikológiai osztályának vezetõ fõorvosa tájékoztatta a Népszabadságot.

Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Fõfelügyelõség szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta: õket a fõorvos értesítette a történtekrõl. A munkavédelmi felügyelõk a napokban kimentek az akkumulátorgyártással foglalkozó üzembe, hogy helyszíni vizsgálatot végezzenek. Mivel nem találtak mindent rendben, saját hatáskörben intézkedtek.

A szóvivõ szerint vizsgálat kezdõdött, hogy kiderítsék az ólommérgezés pontos okait, illetve azt is, hogyan kerülhetett ekkora mennyiségben ólom a dolgozók szervezetébe, fõképp, hogy ilyen módon egyáltalán nem kéne találkozniuk ezzel az anyaggal. A vizsgálat befejezése áprilisra várható.

A Független Hírügynökség – meg nem erõsített – információi szerint az üzem Pest megyében mûködik.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek