Friss hírek

2009.03.11. 16:39

A helyszínen rekonstruálta a bíróság az olaszliszkai lincselést

<p>Helyszíni tárgyalást tartanak szerdán Olaszliszkán. Egy kivételével valamennyi vádlott elmondta és megmutatta a bíróságnak, mi történt az olaszliszkai lincseléskor. Több százan figyelték a tárgyalást és legalább ennyi rendőr, kommandós és polgárőr biztosította a helyszínt. Délután tanúmeghallgatásokkal folytatódott a tárgyalás, ami délután fél ötkor is tartott. A helyszínen mutatták meg a tanúk is, hogy mit láttak 2006 őszén, amikor a településen a gyerekei szeme láttára meggyilkoltak egy tanárt, miután autójával elsodort egy kislányt.</p>

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett kezdték szerda reggel az olaszliszkai lincselés helyszíni tárgyalását. Több tucat rendőr, kommandós és polgárőr vigyázott a rendre. A környező utcákat lezárták, a helybélieken kívül senkit sem engedtek be. Még a település menti gátakon is rendőrök járőröztek. A 8 vádlottat bilincsben és vezetőláncon több, mint 20 börtönőr kísérte a tárgyalásra. A bíróság arra volt kíváncsi: a vádlottak hol álltak és mit csináltak a lincseléskor.

Egy rendőrautó és egy rongybaba segített a történtek rekonstruálásában. Az előző helyszíni tárgyaláson a vádlottak közül csak ketten tettek vallomást. Időközben a többiek is meggondolták magukat. Egy kivételével valamennyien elmondták és megmutatták mi történt a lincseléskor.

A tiszavasvári tanárt még 2006 őszén gyilkolták meg gyermekei szeme láttára, mert az autójával elsodort egy úton átszaladó kislányt. A gyerek sérülés nélkül megúszta a balesetet, a tanárt halálra verték. Nyolc embert vettek őrizetbe az eset után.
A 8 vádlott helyszíni meghallgatását több százan figyelték. Csendben. Az olaszliszkai lincselés tárgyalása várhatóan még ebben a hónapban a tárgyalóteremben folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!