Munkát adott a tűzoltóknak a víz

A Miskolcra csütörtök délután lezúduló víz áradást okozott Diósgyőrben, kijött medréből a Szinva – ennél többet a Tűzoltóságtól nem tudtunk meg…

A Miskolcra csütörtök délután lezúduló víz áradást okozott Diósgyőrben, kijött medréből a Szinva – ennél többet a Tűzoltóságtól nem tudtunk meg, megszakították a telefonbeszélgetést, minthogy annyi munkájuk akadt, újabb és újabb hívásokat kellett fogadniuk. Fotós kollégánk, Bujdos Tibor eközben a Berekaljáról jelentette: „A Kökény utcában az esőnyelők nem nyelnek, térdig ér a víz, van autó, amely átjutott rajta, de van, amelyik elakadt. Sok tűzoltóautót lát, még a barcikai egységek is kivonultak.”

– A kiskertet teljesen elárasztotta, szerencsére a pincéig nem jutott el, de ha újabb roham jön, elkerülhetetlen, hogy oda is bejusson a víz – hallhattuk telefonon át Matolcsi Lászlónétól.

A hirtelen jött felhőszakadás miatt megáradt patakok autókat sodortak el és számtalan házat elöntöttek. Helyenként méteres víz folyik az utcákon, az áradat mintegy tíz kilométer sugarú körben érinti a borsodi megyeszékhelyet. A szivattyúzáshoz még a szomszédos településekről is érkeztek tűzoltók – tudtuk meg hírügynökségi forrásból.


Küldjön fotókat!

Ha Ön is megörökítette a nem mindennapi miskolci felhőszakadást, akkor küldje el a szerk@boon.hu e-mail címre a felvételeket is mi publikáljuk!


Viszi a víz fél Miskolcot

fuggetlen | 2010.05.06 18:29
Miskolc – Autókat sodortak el és számtalan házat is elöntöttek a jelentős esőzések miatt kiöntött bükki patakok Miskolcon. Helyenként méteres víz folyik az utcákon, az áradat mintegy tíz kilométer sugarú körben érinti a borsodi megyeszékhelyet.

Kiöntött a Szinva Diósgyőrben

boon | 2010.05.06 17:57
Miskolc – A csütörtök délutáni hatalmas felhőszakadás óriási káoszt okozott Miskolc nyugati részén.