Munkalehetőségeket kínáltak fiataloknak, időseknek

Állásbörze: Esély a munkaerőpiacon
Állásbörze: Esély a munkaerőpiacon
Nyíregyháza – Véget ért a Nyíregyházi Főiskolán rendezett, kétnapos Állásbörze. Szervezők, és kiállítók értékelték a rendezvényt, egybehangzó véleményük: hasznos tanácsokkal szolgáltak.  Állásbörze: Esély a munkaerőpiacon2 2007.04.03. video video Munkalehetőségeket kínáltak fiataloknak, időseknek 2007.04.05. Olvasóink mondták: video

A kétnapos Állásbörzén huszonöt kiállító kínálta szolgáltatásait (segítséget az álláskeresésben, álláskínálatokat egybegyűjtve, ingyenes regisztrálást…), valamint olyanok is voltak, akik konkrét ajánlatokkal érkeztek a megyeszékhelyre.

A nap folyamán kiállítók és szervezők tapasztalatait, emellett az általuk kínált lehetőségeket mutatjuk be látogatóinknak.

Így látták a kiállítók az állásbörzét

Tisóczki Ágnes, a GWH Zrt. fejvadászattal és munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó cég kirendeltség vezetője: Jó volt a szervezés. Még nagyobb érdeklődésre számítottunk, bár így is sok önéletrajzot kaptunk. Jó lenne több jelenlétet látni a nagyobb vállalatok részéről, mert az életrajzok alapján úgy látom, alkalmas jelöltekről van szó.

Erdei Julianna, a TopJob.hu marketing menedzsere: Portálunkon állásajánlatokat kínálunk. Igaz, mi még több látogatóra számítottunk, de nagyon sok főiskolás állt meg a standunknál, akik közül többen már ismerték az oldalt, akik pedig most ismerkedtek, lehetőségük volt helyben regisztrálni, önéletrajzot feltölteni.

Bálint Zoltán, a Giganet Internet Szolgáltató Kft. cégtulajdonosa: Sokan érdeklődtek, olyanok, akik szívesen dolgoznának internet szolgáltató cégnél: ennek van most jövője. Több ígéretes pályázóval találkoztunk, adtunk nekik e-mail címet, ezen várjuk az önéletrajzokat. Állásinterjú után döntünk.

Cseke Linda, a New York Nyelviskola oktatásszervezője: Nyelvtanárokat keresünk. Standunknál leginkább harmadéves, illetve végzős hallgatók érdeklődtek a kétnapos rendezvény alatt, közülük is főleg a francia szakon tanulók. Többen készültek a börzére: önéletrajzzal érkeztek hozzánk.

Bécsi Tímea, a Trenkwalder Multiman Személyzeti Szolgáltató Kft. nyíregyházi kirendeltség vezetője: Nagyon örülünk, hogy ismét megrendezésre került az Állásbörze, hiszen értékes fiatalokkal, jelöltekkel, pályázókkal tudtunk találkozni, emellett úgy gondoljuk: ez a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy még szorosabb kapcsolatot építsünk ki a Karrier Irodával.

Szécsi Judit, az Eissmann Group Automotive Hungaria Kft. személyzetügyi asszisztense: Először jelentünk meg a Nyíregyházi Főiskolán rendezett állásbörzén. Sikeresnek találjuk a rendezvényt, mert cégünk így jobban a köztudatba lépett, emellett több önéletrajzot is kaptunk leendő gépészmérnököktől, logisztikusoktól.

Csaplár Zsolt, a Mind-diák Szövetkezet vezetője: Cégünk munkát ajánl nappali tagozatos diákoknak, emellett a felnőtteknek is többféle lehetőséget kínálunk. Sokan érdeklődtek standunknál (első nap nyolcvan kérdőívet töltöttek ki), szép számmal jöttek tájékozódni alsóbbéves és végzős hallgatók is.

Dr. Vonza Andrásné, az Apeh Észak-Alföldi Regionális Igazgatósága, humánpolitikai főosztály munkatársa: Mi az Apeh Közép-Magyarországi régiójába keresünk pénzügyi, jogi, államigazgatási végzettségű embereket. Leginkább gazdálkodási szakos, végzős hallgatók érdeklődtek standunknál, de másoknak is segítettünk.

Bartha László, az Észak-Alföldi Regionális Munkaügyi Központ Nyíregyházi Kiredeltségének szaktanácsadója: Folyamatos volt az érdeklődés standunknál: 70-80 százalékban korábban végzettek jöttek, kevesebben voltak a főiskolások. Leginkább tájékoztatást nyújtottunk a két nap során, de természetesen konkrét állásajánlatokkal is szolgáltunk.

Holló Ákos, a Start Kiadó ügyvezetője: Ez volt az első Állásbörzénk Nyíregyházán, és óriási volt az érdeklődés. Mi az Állásstart Magazinon keresztül kínálunk munkalehetőségeket, emellett a munkakereső – ha kitölti regisztációs lapunkat – a magazin átadásán kívül ingyenesen felvesszük adatait, amit továbbítunk a hirdető cégeknek.

Jászberényi Zsuzsanna, a Közép-Európai Egyetem képviseletében: Mi nem állásajánlatokkal érkeztünk a börzére, hanem továbbtanulási lehetőséget kínálunk a főiskolai hallgatóknak. Egyetemünk nemzetközi: sok külföldi diák tanul nálunk. Sokan érdeklődtek a börzén, biztosan többen jelentkezni is fognak hozzánk.

Kovács Gábor, a Jobline HVG Karrier Plusz értékesítési igazgatója: Olyan kiadvánnyal érkeztünk a nyíregyházi állásbörzére, melyben hasznos karriertanácsokat kapnak a pályakézdők és hallgatók, emellett közel 100 cég hirdetését találják meg. Sokan érdeklődtek, és töltötték ki regisztrációs lapunkat.

Jenei Péter, a Coloplast Hungary Kft. termelési menedzsere: Egészségügyi termékeket gyártó cég vagyunk. Bár még ennél is nagyobb érdeklődésre számítottunk, úgy érzem sokat profitáltunk az állásbörze kapcsán: új cég vagyunk, rengeteg szóróanyagot tudtunk szétosztani a két nap folyamán, ezzel célt értünk.

Dorogi László, az MSK Hungary Gépgyártó Bt. személyzeti vezetője: Számunkra az állásbörze jó megjelenési lehetőség, mert népszerűsíteni szeretnénk a céget. Voltak érdeklődők szép számmal, önéletrajzok pedig vegyesen érkeztek: humán és műszaki végzettségűek egyaránt érdeklődtek.

Kundrák Jánosné, a Signal Biztosító Zrt. megyei igazgatója: Jó dolog az Állásbörze: örömmel üdvözöljük, hogy olyan fórum van a Nyíregyházi Főiskolán, melyben a munkaerőpiac iránt érdeklődők találkozhatnak a munkáltatókkal, munkát kínálókkal: kapcsolattermtésre, információcserére van lehetőség.

Siklós Ágnes, az Audi Hungária Motor Kft. személyügyi marketing referense: Cégünk elsősorban gépészmérnököket keres, és voltak is érdeklődők a két nap alatt. Hosszú távra gondolkodunk, így nagyon szimpatikus, hogy elsőéves hallgatók is felkeresték a standot: ez kifejezetten jó a későbbi orientáció szempontjából.

Erdősi Andrea, az IT Services Hungary generalistája: Nagy volt az érdeklődés standunknál. Kifejezetten végzős hallgatóknak kínáltunk informatikai állásokat, azonban több alsóbb éves főiskolásnak is tudtunk segítséget nyújtani abba, merre orientálódjanak, mit érdemes tanulni nekik, hogy sikerük legyen a jövőben.