Friss hírek

2009.06.10. 18:00

Reanult modelleket tiltottak ki Kínából, biztonsági okokra hivatkozva

<p>A kínai minőségellenőrző hivatal szerdán megtiltotta a francia Renault autógyártó néhány termékének importját, biztonsági hibákkal indokolva a döntést. A kínai hatóság azt nem közölte, hogy pontosan milyen problémákat találtak a kérdéses járművekben.</p>

"Rejtett, súlyos biztonsági problémák vannak" - állította a hibákról a minőségellenőrző hatóság a weboldalán nyilvánosságra hozott közleményében. Az ügynökség elmondása szerint nemrég elvégzett vizsgálatok után jutottak arra, hogy a Renault néhány autója "nem felel meg a kínai biztonsági előírásoknak és követeleményeknek".

A kínai hatóságok a Laguna Ph2, Scenic/Long Scenic, Megane Ph2 és Megane Ph2 kabrió változatának behozatalát tiltották meg az autóimportőröknek.

A kínai médiában megjelent adatok szerint a francia autógyártó termékeiből 2008-ban kevesebb mint háromezer darabot adtak el Kínában - írta az AFP francia hírügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!