Friss hírek

2009.05.21. 14:45

Rendészeti képzés indul Balatonfüreden

<p>Szeptembertől egy balatonfüredi szakközépiskolában is indul rendészeti képzés. A speciális oktatásra 36-an jelentkeztek. A diákok többek között állampolgári-, rendészeti- és jogi ismeretek tanulnak, valamint önvédelmi képzést is kapnak. A tanulók érettségi tantárgynak is választhatják a rendészeti ismereteket.</p>

Ősztől indul az új szakképzés Balatonfüreden, a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola és kollégiumban. Az osztályba 36-an jelentkeztek. A képzés részeként államigazgatási-, jogi- és rendészeti ismereteket kapnak a diákok, valamint nyelvet és önvédelmet is tanulnak. A rendészeti ismereteket érettségi tantárgynak is választhatják és a Rendőrtiszti Főiskolára, illetve a rendészeti szakközépiskolába való jelentkezésénél plusz pontot kapnak.
Bolcsik Zoltán Veszprém megye rendőr főkapitánya az új osztály indításával kapcsolatban elmondta: 12 éve próbálkoznak hasonló képzés bevezetésével, ami rendkívül fontos a 130 fős létszámhiánnyal küszködő megyei rendőrség számára.
Az országban 56 településen működik rendészeti képzés. Eddig összesen 3000 diák tanult hasonló ismereteket, 1200-an jelentkeztek ebből a tárgyból érettségire - tette hozzá Csima Károly, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium oktatási főigazgató helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!